2015 Dakar rally fotoboek


Titel: Dakar 2015
Subtitel: Argentina – Bolivia – Chile
Auteur: Willy Weyens
Uitgeverij: in eigen beheer uitgegeven
Jaar eerste druk: 2015
ISBN: nvt
Land van oorsprong: België
Formaat: 25×32 cm, fullcolor hardcover 191 pagina’s
Aanschafprijs: €39,50.

Een gewild item onder Dakar liefhebbers is het fotoboek dat ieder jaar door Willy Weyens uit wordt gegeven. Sinds een paar dagen is het boek over 2015 weer leverbaar. Ik moet zeggen, ik heb genoten! Het boek staat bomvol met prachtige afbeeldingen, soms paginagroot, soms meerdere per pagina. De focus ligt duidelijk op de Nederlandse en Belgische deelnemers in het auto- en truck-klassement. Motorrijders en quads staan er ook wel in, maar toch in veel mindere mate. Dit komt natuurlijk ook doordat die de afgelopen Dakar vaak een andere route reden dan de auto’s. Naast actiefoto’s ontbreken ook de foto’s vanuit het bivak niet, zodat alle kanten van het deelnemen aan de rally mooi belicht worden.

Ieder hoofdstuk gaat over één etappe en begint met een spectaculaire ‘spread’, een foto over twee pagina’s. Daarna volgt een kort etappeverslag in zowel Nederlands als Engels, vergezeld met een kaartje van de route en het aantal deelnemers bij de start en bij de finish van die etappe. Na een aantal pagina’s met foto’s wordt het hoofdstuk afgesloten met de uitslag van de etappe. Een top 3 bij de motorrijders en quadrijders, een top 15 aangevuld met de (overige) Nederlanders en Belgen bij de trucks en auto’s. Uiteraard staat op het achterschutblad de uitslag in het algemeen klassement.

Als je dit boek ontvangt, trek dan gerust aan paar uur uit om te genieten van het fotowerk. En reken er op dat je het regelmatig weer ter hand neemt nadat je het een plekje in de boekenkast hebt gegeven. Het boek is niet in de winkel verkrijgbaar, in Nederland kun je het bestellen kan door te mailen met dakarboek@outlook.com of te bellen naar 06-22417100.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *