DocStop nu ook in Nederland

Op Transport Compleet in Hardenberg maakte DocStop bekend dat men met ingang van heden ook op de Nederlandse markt opereert. DocStop is met dank aan vele sponsoren, waaronder Krone, Renault Trucks, MAN, Scania, Knorr-Bremse, EK Truckracing, Kravag, UTA en DKV, een geheel gratis dienst.
Scania eigenbouw
Hoe werkt DocStop? Zoals het een Duitse organisatie betaamt is er een stappenplan opgezet.
1) Een chauffeur is ziek en heeft medische hulp nodig.
2) De chauffeurs belt de door ADAC bemande hotline op 01805-112024 en wordt in zijn eigen taal te woord gestaan.
3) Hij krijgt het telefoonnummer van de arts, tandarts of het ziekenhuis waar hij naar toe moet en wordt doorverwezen naar een ‘DocStop Anlaufpunkt’, te herkennen aan het logo en met plek om een truck te parkeren, bijvoorbeeld een truckstop. Het personeel aldaar zal de chauffeur instructies geven over hoe hij bij het ziekenhuis moet komen.
4) De chauffeur wordt door de arts met voorrang behandeld. Een lidmaatschap is hiervoor overigens niet nodig.
5) De chauffeur is weer fris, fruitig en veilig onderweg.
Renault T-serie DocStop Anlaufpunkt', te herkennen aan het logo en met plek om een truck te parkeren, bijvoorbeeld een truckstop. Het personeel aldaar zal de chauffeur instructies geven over hoe hij bij het ziekenhuis moet komen.  Anlaufpunkt', te herkennen aan het logo en met plek om een truck te parkeren, bijvoorbeeld een truckstop. Het personeel aldaar zal de chauffeur instructies geven over hoe hij bij het ziekenhuis moet komen.  Anlaufpunkt', te herkennen aan het logo en met plek om een truck te parkeren, bijvoorbeeld een truckstop. Het personeel aldaar zal de chauffeur instructies geven over hoe hij bij het ziekenhuis moet komen. Anlaufpunkt', te herkennen aan het logo en met plek om een truck te parkeren, bijvoorbeeld een truckstop. Het personeel aldaar zal de chauffeur instructies geven over hoe hij bij het ziekenhuis moet komen.
Wat mij betreft een heel goed initiatief, niet alleen voor de zieke chauffeurs in kwestie zelf, maar ook omdat een chauffeur die zich niet goed voelt niet zelden een gevaar op de weg kan gaan vormen.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *