Uit het archief: Leemans Vriezenveen

De Leemans Groep uit Vriezenveen heeft verschillende afdelingen, namelijk een aannemersbedrijf, transport, containers, afval en reiniging en speciaalwerken.

De firma Leemans is in 1928 opgericht door de de grootvader van de broers H. en A. Leemans, die nu het bedrijf leiden. De eerste activiteiten waren met name het vervoeren van turf vanuit Vriezenveen naar andere plaatsen in Twente. Is het Europa enz. of zijn het de Scandinavische staten en Rusland.

In de jaren ’60 is de vader van de gebroeders begonnen met grondverzet, zandhandel, wegenbouwkundige werken e.d. In de loop van de tijd heeft Leemans, met als basis voornoemde werkzaamheden, zich in diverse onderdelen gespecialiseerd en uitgebreid.

In de jaren ’70 is Leemans gestart met de inzameling en verwerking van afval, in de eerste instantie met bouwafval. Later is dit uitgebreid met industrieafval, huisvuil enz. Leemans beschikt nu over verschillende inzamelingssystemen zoals huisvuilinzamelingsauto’s, wielcontainers, en volumecontainers.

Leemans Aannemersbedrijf B.V. is actief in de sector grond- weg- en waterbouw. Hiervoor beschikken ze over eigen zandwinningen, en het benodigde materieel zoals kranen, laadschoppen, en zandauto’s.

Uit Leemans Aannemersbedrijf is Leemans Speciaalwerken B.V. ontstaan. Leemans Speciaalwerken houdt zich reeds sinds 1978 bezig met het opsporen en opruimen van exposieven uit de Tweede Wereldoorlog. Na jarenlange samenwerking met de Explosieven Opruimingsdienst, is Leemans uitgegroeid tot een vooraanstaand bedrijf op het terrein van opsporen en veiligstellen van explosieven, met een 24-uur inzetbaarheid.

One Response

  1. Frank 24 maart 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *