Mercedes-Benz Actros voor Rijschool Hielkema uit Heerenveen


Mercedes-Benz Actros MP4
Rijschool Hielkema heeft een prachtige Mercedes-Benz Actros 1836 L in ontvangst genomen. De keus viel wederom op Mercedes-Benz, onder andere door de prima samenwerking met Wensink, en dan met name de werkplaats in Heerenveen die letterlijk bij Hielkema om de hoek is. Een ander argument om voor de Actros te gaan is het innovatieve karakter, het was één van de eerste leveranciers met zeer schone Euro 6 techniek, die inmiddels bewezen zuinig en betrouwbaar is. De Actros heeft een laag diesel en ad blue verbruik, gecombineerd met lange onderhoudsintervallen tot wel 150.000 km. Het is een een compleet nieuw ontwikkelde vrachtwagen, die onder andere is voorzien is van een snel en exact schakelende powershift automaat. De motor schakelt, bij gas los laten al vanaf 40 km per uur, in z’n neutraal. Voordeel daarvan is dat de auto gebruik maakt van de massa en erg lang door rolt. Daarbij wordt bijna geen brandstof verbruikt en de chauffeur gaat veel beter anticiperen, wat het verbruik en onderhoud ten goede komt. De Actros is standaard uitgerust met een zeer goed werkende drie standen motorrem. Daarmee kan de auto in 90% van de gevallen compleet stilgeremd worden, wat het onderhoud en brandstof verbruik ook weer in grote mate reduceert. Kortom compleet ontwikkeld, om zo efficiënt mogelijk ingezet te worden, met zo min stilstand en dat tegen een zo laag mogelijke kilometerkostprijs.

Verder is de Actros natuurlijk een echte chauffeursauto. Deze van Hielkema is voorzien van een vlakke vloer, waardoor de cabine ruimte optimaal benut kan worden. Degelijke materialen en volgens de Mercedes normen afgewerkt en alles onder handbereik. Op de foto overhandigt Roberto Benschop van Wensink de prachtige Actros aan Koos Hielkema.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *