Van Duijn heeft hoge verwachtingen van de Actros

Van Duijn uit De Lier nam recentelijk vijf Mercedes-Benz Actros trekkers in gebruik voor geconditioneerde transporten. De trekkers worden nauwkeurig gevolgd met FleetBoard om de overeengekomen brandstofbesparingsdoelstellingen ten opzichte van andere Euro 6-trucks in het wagenpark van de transporteur te realiseren.
Mercedes-Benz Actros MP4
Focus op brandstofbesparing
De vijf Mercedes-Benz trekkers zijn van het type Actros 1845 LS. De voertuigen zijn in de kenmerkende Van Duijn-bedrijfskleuren gespoten door de truckspuiterij van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Alphen aan den Rijn en werden geleverd in de grootste cabine-uitvoering, de GigaSpace. Hiervoor werd gekozen vanwege het optimale comfort dat de ruime cabine biedt aan de chauffeurs en zodat de trucks – indien gewenst – comfortabel met dubbele bemanning kunnen rijden. De trekkers zijn voorzien van Predictive Powertrain Control (PPC). Dit systeem koppelt de precieze GPS-locatie, het gewicht en de snelheid van de truck, aan een geïntegreerde hoogtekaart van meer dan 95 procent van alle snel- en hoofdwegen binnen Europa en bepaalt op basis hiervan de optimale instelling van de aandrijflijn. Zodoende wordt gemiddeld nog eens tot 5 procent extra brandstof bespaard. De Actros trucks worden ingezet voor het internationale geconditioneerde transport van bloemen en vlees en zullen hiermee zo’n 120.000 km per jaar afleggen. Om de besparingsdoelstellingen te realiseren evalueert Mercedes-Benz Dealer Bedrijven maandelijks de voortgang aan de hand van de rapportages uit het Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard. Ook ontvingen de chauffeurs een uitgebreide afleverinstructie en krijgen de chauffeurs binnenkort een dagvullende rij- en producttraining die ook meetelt voor de verplichte Code 95.
Mercedes-Benz Actros MP4
Diensten aan zelfreparerende Fleetowners
Van Duijn voert de reparatie en het onderhoud van de trekkers uit in de eigen werkplaats en maakt daarvoor gebruik van de diensten en ondersteuning die Mercedes-Benz Dealer Bedrijven aanbiedt aan zelfreparerende fleetowners. Zo faciliteert de dealer in periodieke trainingen onder de professionele begeleiding van Mercedes-Benz Global Training. Tijdens deze training leren de monteurs de trucks van Mercedes-Benz optimaal te onderhouden en repareren. Ook biedt Mercedes-Benz zelfreparerende fleetowners de mogelijkheid om onderdeel uit te maken van de Mercedes-Benz onderdelenroute, waardoor ook de eigen werkplaatsen van ondernemers altijd op tijd over Mercedes-Benz originele onderdelen beschikken.
Mercedes-Benz Actros MP4
Van Duijn
Van Duijn is een allround aanbieder van geconditioneerd transport en koelopslag van groenten en fruit, bloemen, vlees en vis, met vestigingen in De Lier, Hansweert en Bleiswijk. Het bedrijf, dat is opgericht in 1946, beschikt inmiddels over een wagenpark van 140 trekkende eenheden waarmee het transporten naar de Benelux, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Zwitserland uitvoert. Ook biedt Van Duijn allerhande aanvullende logistieke diensten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *