Paasraces 2015: race 1


DAF XF Euro 6
Cees Zandbergen mocht bij race 1 vanaf de pole position starten. Een grote pluim richting het Rainbow Warrior team, in de winter is de hele truck uit elkaar geweest en waar nodig verbeterd, het resultaat heeft zich uitbetaald.
Scania T142
Werner Lenz kon direct na de start Frans Smit al voorbij om met Erwin Kleinnagelvoort de strijd om de tweede plek aan te gaan. De hele race lang waren de mannen enorm aan elkaar gewaagd, maar de Duitser kon Kleinnagelvoort niet voorbij komen. De laatste paar ronden kregen de heren beide problemen, Werner met zijn koppeling, Erwin met het koelwater voor de remmen. Doordat deze problemen tegelijk ontstonden bleef de strijd tussen de twee tot de finishstreep erg spanend. Ondanks zijn problemen staat de snelste ronde wel op naam van Erwin Kleinnagelvoort, ronde 9 reed hij in een tijd van 2:23.570.
Scania eigenbouw
De vierde plek was voor Frans Smit. Na een halve ronde miste hij een bocht en schoot rechtdoor, waardoor hij de aansluiting met de kop verloor, hij kon de rest van het veld wel voor blijven.
Scania T112
Direct achter de kop was een bijzonder spannende strijd om de vijfde positie. Rody Smit, Marco Donk en Graham Powell gingen regelmatig met zijn drieën tegelijk een bocht in en er werd regelmatig stuivertje gewisseld. In de vierde ronde ging het mis, Marco Donk verloor zijn stuurbekrachtiging, spinde en belandde naast de baan. Hij kon nog op eigen kracht de pitsstraat bereiken, maar moest vanaf daar door Johan v/d Zand afgesleept worden. Precies op het moment dat Marco in de problemen raakte, kwamen Powell en Smit nog geen twee meter verderop met elkaar in aanraking. Rody verloor hierbij zijn grille en een paar seconden, wat hij later niet meer goed kon maken. Toch finishte hij eerder dan de Brit die voor het eerst op Nederlandse bodem reed. Powell viel vlak voor de finish uit met een lege dieseltank.
Volvo F12
Rian van Koeveringe moet er nog een beetje in komen na zijn jaar afwezigheid, hij reed keurig zijn ronden maar vormde nog geen concurrentie voor de mannen die voor hem reden.
Scania T143
‘Ome Wout’ is in de winter helemaal opnieuw opgebouwd. uiterlijk valt dat het meest op door het hogere dak, wat nodig was voor de nieuwe kooiconstructie. De truck heeft de nodige problemen, het team rond de familie Van Holland was er zaterdag nog niet achter wat dat nu precies is. Gelukkig hebben ze vandaag de tijd de problemen te zoeken en op te lossen, zodat er morgen voor Jan van Holland meer inzit dan achter de rest van het veld aan te hobbelen.
Ford Ome Wout
Wim Groteboer moest van de laatste plek starten, door problemen met de turboslang kon hij zich niet kwalificeren. Tijdens de race bleken die problemen helaas nog niet voorbij, het grootste deel van de 20 minuten durende race verbleef hij in de pitsstraat, hij kon helaas slechts twee ronden neerzetten.
Scania eigenbouw
De uitslag:
1 Cees Zandbergen
2 Erwin Kleinnagelvoort +6.894
3 Werner Lenz +7.903
4 Frans Smit +32.034
5 Rody Smit +1:00.095
6 Rian van Koeveringe +1:44.218
7 Graham Powell +1 ronde
8 Jan van Holland +2 rondes
9 Marco Donk +5 rondes
10 Wim Groteboer +7 rondes

Volvo F12

onbekend meerdere (diverse merken)

Volvo F12

Volvo VM

Volvo FH16 3rd gen

John Deere Gator

Volvo VM

DAF XF105

Renault Premium 2nd gen
Morgen, tweede paasdag, worden race 2 en 3 verreden. Daarnaast is er ook een flik aantal showtrucks aanwezig. Oude tijden herleven zelfs: er zal een konvooi met trucks vertrekken vanaf truckwash Surhuisterveen richting het circuit van Zandvoort, om daar te genieten van de truckraces en andere mooie trucks. Maar er komen ook ruim een dozijn Amerikaanse trucks, en Peter van Setten en Patrick van der Hoeven nemen elk een aantal trucks mee.
DAF XF Euro 6
Als je denkt, dat wordt leuk, dan heb je gelijk. Maar bereid je maar vast voor op de finaleraces in oktober, dat wordt nog gaver dan het gister was en morgen wordt! Nog meer racetrucks, nog meer showtrucks, nog meer interessante stands en natuurlijk de verkiezing van Miss Truckrace Battle 2016. (Over Miss Truckrace Battle gesproken, Martha de Boer, de miss van 2015, zal morgen ook aanwezig zijn met haar Shirley!)

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *