Paasraces 2015: race 2


Op paasmaandag begon even na half twaalf de tweede truckrace van seizoen 2015. Ik kon minder foto’s maken en minder goed zien wat er allemaal gebeurde omdat ik vooral druk bezig was met het team van Hart van Nederland te begeleiden tijdens deze race, wat natuurlijk ook belangrijk is.

Cees Zandbergen mocht wederom van Pole Position vertrekken, wat hij ook bij race twee tot de finishstreep vast wist te houden. Die streep was wel iets eerder in zicht dan iedereen dacht: na zes ronden werd de race al afgevlagd, doordat Marco Donk een code rood veroorzaakte. Zijn motor viel uit, die kreeg Donk niet meer op tijd aan. De plek waar de truck stil stond was wat ongelukkig, waarop werd besloten de race te beëindigen. Voor Jan van Holland was de race nog eerder afgelopen. Door een schroef raakten beide turbo’s tegelijk kapot, al in ronde één kwam ‘Ome Wout’ naar binnen, waarmee het raceweekend voor het team af was gelopen. Ondanks de wat kortere race, was er overal op de baan wederom spektakel te zien, het publiek stroomde veelal de duinen in, om maar zo dicht mogelijk bij de actie te zijn.

Uitslag race 2:
1 Cees Zandbergen

2 Heinz Werner Lenz +5.546

3 Erwin Klein Nagelvoort +25.535

4 Frans Smit +29.248

5 Rody Smit +37.509

6 Graham Powell +37.596

7 Rian van Koeveringe +1:00.548

8 Marco Donk +1 ronde

9 Wim Groteboer +1 ronde

10 Jan van Holland + 5 rondenReageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *