Paasraces 2015: race 3


De derde en laatste truckrace van het afgelopen weekend was minstens zo spannend als de eerste twee. Meteen bij het ingaan van de tarzanbocht, direct na de start, bleek dat al. De van pole gestartte Cees Zandbergen verremde zich, zodat hij bijna het hele veld voor moest laten gaan. Hij wist zich goed te herpakken, maar moest aan het slot van de wedstrijd Erwin Kleinnagelvoort nog wel voor zich dulden, die dit maal het hoogste schavot mocht beklimmen. Het podium werd verrassend genoeg gecompleteerd door Graham Powell. De Brit werd al steeds beter, bij de eerste races had hij als nadeel dat hij voor het eerst op Zandvoort racete, in race drie bewees hij snel te leren. Heinz Werner Lenz belandde op de vierde plek, ook doordat hij te veel water op één an zijn achterwielen kreeg. Het was voor het eerst dat Lenz in een race van The Truckrace Battle die hij uitreed niet op het podium stond, wat ook voor de Duitser zelf een vreemde gewaarwording geweest moet zijn. De strijd in de competitie is er alleen maar spannender om. Vorig jaar wist iedereen eigenlijk na het eerste raceweekend al dat het zo goed als onmogelijk zou worden Lenz te verslaan, nu zijn er vijf titelkandidaten, n aanmerking genomen dat Frans Smit ook steeds dichter naar de top kruipt. Frans had in deze race nog wel moeite zijn broer in te halen, maar toen hij Rody eenmaal voorbij was, was hij ook los. Het einde van de race leek heel erg op dat van race twee: een rode vlag veroorzaakt door Marco Donk. Ook de sympathieke metselaar verremde zich, waardoor hij achter op Rody Smit, waarmee hij op dat moment in een spannende strijd verwikkeld was, klapte. De schade voor Smit valt mee, maar de Volvo VM van Donk zit aan de voorkant goed in elkaar. Het is op dit moment nog onduidelijk of het Dutch Donkey Truckrace Team er op de Nürburgring bij is door deze schade, maar bij de finaleraces in oktober op Circuit Zandvoort zal de truck absoluut weer gereed zijn.

Uitslag race 3:
1 Erwin Kleinnagelvoort
2 Cees Zandbergen +0.659
3 Graham Powell +10.698
4 Heinz Werner Lenz +13.043
5 Frans Smit +25.816
6 Marco Donk +42.684
7 Rody Smit +42.717
8 Rian van Koeveringe +1:08.526
9 Wim Groteboer +1 ronde
DNS Jan van Holland


Dat zorgt na 3 races en de kwalificatie (waar ook punten te verdienen zijn!) voor de volgende stand in het klassement:
1 Cees Zandbergen 107
2 Erwin Kleinnagelvoort 100
3 Heinz Werner Lenz 91
4 Frans Smit 83
5 Rody Smit 75
6 Graham Powell 73
7 Rian van Koevering 65
8 Marco Donk 56
9 Wim Groteboer 38
10 Jan van Holland 31
11 Sascha Lenz 0


One Response

  1. lorenzo 8 april 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *