BYD’s elektrische bus breekt door op de Scandinavische markt

BYD heeft als pionier van elektrische bussen een baanbrekende order gewonnen voor twee 12 meter BYD elektrische bussen voor de Zweedse stad Eskilstuna, ongeveer 100 km van Stockholm. Dit is de eerste order voor BYD in het belangrijke – en zeer milieubewuste – Scandinavië.
BYD eBus-12
De twee BYD elektrische bussen zullen per november 2015 worden door vervoersmaatschappij Transdev (voorheen Veolia Transport). Verwacht wordt dat de bussen voldoen aan de strenge en veelomvattende voorwaarden die de Zweedse busautoriteiten voorschrijven. Uiteraard zullen de bussen dienst doen onder de lastige klimatologische omstandigheden tijdens de zeer strenge winters in Zweden.

De elektrische bussen van BYD zijn inmiddels in meer dan 42 Europese steden uitvoerig getest en hebben niet alleen aangetoond volledig emissievrij te zijn, ze hebben ook bewezen dat operationele kosten drastisch verlaagd worden dankzij onder meer de lagere elektriciteitskosten ten opzichte van de brandstofprijzen. De bussen in Eskilstuna zullen een range van ten minste 250 km hebben bij gebruik in een stedelijke omgevingen. Deze reikwijdte werd gedurende het Europese testprogramma steeds gehaald en vaak zelfs overtroffen.

Johnny Struwe, Fleet Manager van Transdev: “Toen we wisten dat we alle elektrische bussen moesten leveren voor dit nieuwe project uitgevoerd door de PTA, hebben we alle opties geëvalueerd en zijn we tot de conclusie gekomen dat BYD de beste combinatie is van prestatie, bewezen volledig elektrische technologie en service-ondersteuning. We kijken ernaar uit om deze baanbrekende voertuigen in te gaan zetten.”

Isbrand Ho, directeur van BYD Europe: “Dit is een zeer belangrijke opdracht voor BYD omdat de Zweedse busmarkt, vanuit technologisch en klimatologisch oogpunt, bekendstaat als een van de uitdagendste markten in de wereld. Onze geavanceerde ebus – aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de originele voertuigen beoordeeld door de Europese busmaatschappijen – weerspiegelt de vooruitgang die we hebben gemaakt op het gebied van de energiebesparende capaciteiten van onze toonaangevende batterijen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze bus-order de eerste is in een reeks van orders vanuit de Scandinavische markt voor een beter milieu en lagere operationele kosten.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *