Ton van Genugten met Team De Rooy naar Dakar 2016

Ton van Genugten wordt de ‘derde man’ bij Team De Rooy in de Dakar Rally 2016. Eerder werd al bekend dat de Tsjechische topcoureur Ales Loprais bij de Iveco-equipe gaat rijden. De rol van Van Genugten is om zo dicht mogelijk bij Gerard de Rooy en Loprais te blijven om hen in staat te stellen voor de overwinning te gaan.
DAF CF serie
Nadat Van Genugten als elfde finishte in de afgelopen Dakar ontstond vanzelf de vraag: hoe nu verder? “Als je elfde bent geworden, wil je meer,” vertelt Van Genugten. “De eerste vraag was of ik met mijn auto in de top 10 zou kunnen rijden. Ik denk het niet. Daarom zijn we verder gaan kijken. We kwamen al vrij snel uit bij Iveco. Ik ben koffie gaan drinken bij Gerard en we hadden er beiden een goed gevoel over. Ik ben heel blij met die rol als snelle service. Op deze manier kan ik wennen aan de snelheid en proeven aan rijden in een topteam.”
Iveco Powerstar
Andere voordelen voor Van Genugten zijn dat hij zich optimaal kan voorbereiden zonder heel erg veel tijd erin te moeten steken. “Ik word dit jaar voor de derde keer vader; zelf een nieuwe auto bouwen en alles organiseren rond mijn eigen team kost veel tijd. De organisatie bij Team De Rooy is zo goed en professioneel dat het mij veel zorg uit handen neemt. Tegelijkertijd gaan we binnenkort al testen in Marokko en doen we mee aan de OiLibya Rally in het najaar. Dat had ik met mijn eigen team niet gekund. Voor mij persoonlijk is dit een ideale situatie.”
De bemanning van de Dakar 2015 – navigator Anton van Limpt en monteur Eric van Gemert – gaat mee naar Team De Rooy. Ton van Genugten: “Het heeft de afgelopen Dakar zo goed gewerkt. We hebben samen laten zien dat we meekunnen met de top 10. Ik ben blij dat mijn team intact blijft en dat we samen deze nieuwe uitdaging aangaan.”
DAF CF serie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *