DHL en Amazon leveren pakketjes af in Audi-kofferbak

Audi, DHL en Amazon maken het aankopen doen via internet nog eenvoudiger. Het geheim: pakketjes kunnen ook worden afgeleverd in de kofferbak van een Audi. Met de nieuwe dienst ‘Audi connect easy delivery’ wordt het mogelijk om een DHL-koerier eenmalig sleutelloos toegang te geven tot de bagageruimte. Audi connect easy delivery is momenteel in ontwikkeling. In mei start in München een pilotproject.

De ontwikkeling van de connectiviteit van auto’s gaat razendsnel en dat brengt vele praktische voordelen met zich mee. Audi connect easy delivery is een perfect voorbeeld. In de toekomst wordt het mogelijk om bij online-bestellingen een Audi als ‘afleveradres’ op te geven. Thuis blijven is dus niet meer nodig en koeriers hoeven niet meer extra te rijden als een pakketje niet kan worden afgeleverd. Zo draagt Audi connect easy delivery bij aan een efficiëntere logistiek rondom brieven en pakketten. Bij het pilotproject dat komende maand in München van start gaat, zijn DHL en Amazon ontwikkelingspartners.

Zo werkt het
Een Audi-rijder die een online-bestelling doet, kan DHL eenmalig sleutelloos toegang geven tot zijn bagageruimte. Dit geldt voor de afgesproken tijdspanne die voor de aflevering van het pakket staat. Zodra het pakketje is afgeleverd en de bagageruimte weer wordt gesloten, vervalt de mogelijkheid tot toegang. Een volgende stap van Audi connect easy delivery is het verzenden van brieven en pakketjes. DHL kan brieven en pakketjes in de bagageruimte oppikken en doorsturen naar het afleveradres – dit kan uiteraard ook de bagageruimte van een Audi zijn.

Veiligheid voorop
Zoals voor alle Audi connect-diensten geldt ook voor Audi connect easy delivery dat veiligheid en privacy topprioriteit hebben. Alle data worden uitstekend afgeschermd zodat Audi-rijders zorgeloos gebruik kunnen maken van de nieuwe online dienst. Voor de veiligheid van de eventuele spulletjes die verder nog in de kofferbak liggen moet de Audi-eigenaar uiteraard zelf zorgen, maar de de DHL-bezorger zal natuurlijk wel gek zijn als hij wat meeneemt wat niet de bedoeling is…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *