BYD-bussen als beste gewaardeerd in Nederland


BYD eBus-12
De elektrische bussen van BYD op Schiermonnikoog zijn door reizigers het hoogst beoordeeld van alle openbaar vervoersdiensten in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van de OV-Klantenbarometer in 2014.
BYD eBus-12
De volledig elektrische bussen die sinds twee jaar het openbaar vervoer op Schiermonnikoog verzorgen, zijn in een onafhankelijk onderzoek met mooie cijfers gewaardeerd. Vergeleken met het landelijk gemiddelde van 7,4, scoren de BYD-bussen, geëxploiteerd door Arriva, een hoge 8,4. Aan het jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek voor het stads- en streekvervoer doen bijna 92.000 bus- en treinreizigers mee. De BYD-bussen kregen van de reizigers hoge waarderingen op het gebied van geluidsniveau, instapgemak (hoogte) en algemeen comfort.
BYD eBus-12
De BYD-bussen op Schiermonnikoog zijn inmiddels twee jaar in gebruik en hebben al 26% bespaard op de brandstofkosten vergeleken met de conventionele dieselbussen. Dit betekent dat de elektrische bussen, waarvan de aanschafprijs hoger ligt ten opzichte van een dieselbus, hun rentabiliteitsdrempel in 5 tot 6 jaar bereikt zullen hebben. Verwacht wordt dat de bussen op Schiermonnikoog ten minste 15 jaar in dienst blijven, waardoor een aantrekkelijk rendement wordt behaald.
BYD eBus-12
Jehannes Kramer, gedeputeerde van de provincie Fryslân, sprak zijn lof uit over de bussen en hun chauffeurs. Erg positief is hij over de kostenbesparingen van de huidige vloot en de prestaties van de bussen onder zware weersomstandigheden. Wat dat laatste betreft: de omstandigheden waaronder de bussen dienst doen, zijn sterk wisselend en kunnen zeer zwaar zijn. Zo berichtten lokale kranten in december vorig jaar over hoe de elektrische bussen van BYD storm en overstroomde wegen trotseerden om de bezoekers van het eiland maar te kunnen blijven vervoeren.
BYD eBus-12
Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe in Rotterdam: “De busmaatschappij op Schiermonnikoog heeft de effectiviteit, betrouwbaarheid en efficiëntie van onze bussen aangetoond. De bussen presteren goed, zelfs onder zeer zware weersomstandigheden”.
BYD eBus-12

BYD eBus-12

BYD eBus-12

One Response

  1. Frank 28 april 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *