LoadLok en Müller testen Tempwall

Afgelopen zaterdag 25 april heeft LoadLok uit Tiel in samenwerking met Müller Fresh Food Logistics uit Holten een test met de Tempwall gedaan. Het doel van deze test was het in kaart brengen van de daadwerkelijke brandstofbesparing bij het gebruik van een Tempwall. Dit om de start van de ‘Tempwall 60’ zomeractie te onderbouwen.

Bij de test zijn er drie volkomen identieke 13,60 meter lange Krone koeltrailers in een rij achter elkaar gezet. De buitentemperatuur was op het moment van de test 12 graden, de koelmotoren waren allemaal ingesteld op -20 graden start stop. De test startte om 8:40 en werd om 16:40 weer beëindigd, de motoren hebben dus 8 uren staan draaien.
*1 trailer was helemaal leeg
*1 trailer voorzien van een Tempwall 60 op 6.8 meter van uit het kopschot; 60mm dikke wand, +/- 25 kg, Isolatiewaarde 0.63W/m2K
*1 trailer voorzien van een Tempwall 80 op 6.8 meter van uit het kopschot; 80mm dikke wand, +/- 32kg, Isolatiewaarde 0.38W/m2K

De Tempwall is gemaakt van een gesloten celtype, bij eventuele schade trekt er nooit water in, Zodat het gewicht gelijk blijft, en hij ook mooi schoon blijft.

LoadLok LoadLok LoadLok LoadLok LoadLok LoadLok LoadLok LoadLok LoadLok

Trailer zonder wand na 8 uur.


LoadLok
Trailer met Tempwall 60 na 8 uur.Trailer met Tempwall 80 na 8 uur.

Bij de test zijn er drie volkomen identieke 13,60 meter lange Krone koeltrailers in een rij achter elkaar gezet. De buitentemperatuur was op het moment van de test 12 graden, de koelmotoren waren allemaal ingesteld op -20 graden start stop. De test startte om 8:40 en werd om 16:40 weer beëindigd, de motoren hebben dus 8 uren staan draaien. Bij de test zijn er drie volkomen identieke 13,60 meter lange Krone koeltrailers in een rij achter elkaar gezet. De buitentemperatuur was op het moment van de test 12 graden, de koelmotoren waren allemaal ingesteld op -20 graden start stop. De test startte om 8:40 en werd om 16:40 weer beëindigd, de motoren hebben dus 8 uren staan draaien. Bij de test zijn er drie volkomen identieke 13,60 meter lange Krone koeltrailers in een rij achter elkaar gezet. De buitentemperatuur was op het moment van de test 12 graden, de koelmotoren waren allemaal ingesteld op -20 graden start stop. De test startte om 8:40 en werd om 16:40 weer beëindigd, de motoren hebben dus 8 uren staan draaien. Bij de test zijn er drie volkomen identieke 13,60 meter lange Krone koeltrailers in een rij achter elkaar gezet. De buitentemperatuur was op het moment van de test 12 graden, de koelmotoren waren allemaal ingesteld op -20 graden start stop. De test startte om 8:40 en werd om 16:40 weer beëindigd, de motoren hebben dus 8 uren staan draaien.
Buitentemperatuur en ingestelde temperaturen.

LoadLok
Brandstofverbruik per trailer. Voor de Tempwall 60 komt dit neer op een brandstofbesparing van 31%.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *