Opel Movano wint ‘Green Van 2015 Award’


Opel Movano
De Opel Movano is uitgeroepen tot ‘Green Van 2015’ in de klasse van bestelauto’s tot zeven ton GVW. Opels grote besteller scoorde veruit de meeste punten in de uitgebreide milieutest van de Duitse magazines VerkehrsRundschau en Trucker. De geteste Opel Movano 2.3 BiTurbo CDTI L3H2 wordt geroemd om zijn uitmuntende combinatie van laadvermogen, laadcapaciteit en brandstofverbruik. Met een score van 6.012 punten hield hij vijftien concurrenten ver achter zich.
Opel Movano
“De Opel Movano maakt indruk met zijn veelzijdige transportcapaciteiten. Vorig jaar introduceerden wij de nieuwe BiTurbo CDTI-dieselmotoren met geavanceerde brandstofbesparende ecoFLEX-technologie in onze bedrijfswagens. Daarmee zijn niet alleen de prestaties naar een hoger niveau getild, maar zijn de Opel bedrijfswagens ook vriendelijker voor de portemonnee én het milieu. De hoge milieuscore bij de verkiezing van Green Van 2015 bevestigt dat andermaal”, zegt Steffen Raschig, Director Commercial Vehicles bij Opel, nadat hij de Green Van 2015 Award in ontvangst had genomen.
Opel Movano
Well-to-wheel
De Opel Movano wist als enige in zijn klasse meer dan 6.000 punten te scoren. Daarmee hield hij vijftien concurrenten ver achter zich, met een gat van 170 punten tot de nummer twee. Een belangrijk aandeel in de overwinning komt op rekening van de 120 kW/163 pk sterke 2.3 BiTurbo CDTI-dieselmotor, die gedurende de test van VerkehrsRundschau slechts 8,5 l/100 km verbruikte. De CO2-uitstoot komt niet verder dan 268 g/km, rekening houdend met de uitstoot van het voertuig én het productieproces (well-to-wheel). De lage uitstoot is ook te danken aan het standaard gemonteerde stop-startsysteem.
Opel Movano
Niet alleen de lage CO2-uitstoot, maar vooral de combinatie met het royale laadvolume van 13 kubieke meter (grootste in de test), het laadvermogen van 1,2 ton en een laag eigen gewicht maken van de Opel Movano 2.3 BiTurbo CDTI L3H2 een indrukwekkende allrounder en de terechte winnaar van de Green Van 2015 Award.
Opel Movano

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *