Victorypark Leeuwarden

Van 1 tot 6 mei is in de Arendstuin (naast het Stedelijk Gymnasium) te Leeuwarden het Victorypark ingericht, een zo exact mogelijke weergave van de situatie in diezelfde periode precies 70 jaar geleden. In 1945 hadden de Canadese bevrijders hun tenten ook al in de Arendstuin (en alle andere stadsparken van Leeuwarden) neergezet, in afwachting van wat er komen ging. De deelnemers aan het kamp zijn reenactors, ze dragen dus de kleding (militair of civiel) die men in 1945 ook droeg. Hoogtepunt voor veel bezoekers is de imposante Mack truck met een tank op de aanhangwagen.

Er is overigens nóg een Victorypak in Leeuwarden, naast de vliegbasis ter hoogte van het tuincentrum. Dit is echter niet toegankelijk voor publiek.
Mack onbekend/overig

Willys Sjomp

Willys MB

Willys MB

Dodge WC (Beep)

GMC DUKW-353 (Duck)

Ben Hur aanhangwagen

Austin Tilly

Willys MB

Chevrolet G506

onbekend aanhangwagen

Ford CMP

onbekend aanhangwagen

onbekend aanhangwagen

onbekend aanhangwagen

Ford CMP

GMC AFKWX-353

Diamond T onbekend/overig

Diamond T onbekend/overig

GMC CCKW-353 (Jimmy)

GMC CCKW-353 (Jimmy)

GMC CCKW-353 (Jimmy)

Dodge WC (Beep)

Dodge WC (Beep)

Chevrolet CMP

Chevrolet CMP

Fordson 15cwt

Fordson 15cwt

Victorypark Van 1 tot 6 mei is in de Arendstuin (naast het Stedelijk Gymnasium) te Leeuwarden het Victorypark ingericht, een zo exact mogelijke weergave van de situatie in diezelfde periode precies 70 jaar geleden. In 1945 hadden de Canadese bevrijders hun tenten ook al in de Arendstuin (en alle andere stadsparken van Leeuwarden) neergezet, in afwachting van wat er komen ging. De deelnemers aan het kamp zijn reenactors, ze dragen dus de kleding (militair of civiel) die men in 1945 ook droeg. Hoogtepunt voor veel bezoekers is de imposante Mack truck met een tank op de aanhangwagen. Van 1 tot 6 mei is in de Arendstuin (naast het Stedelijk Gymnasium) te Leeuwarden het Victorypark ingericht, een zo exact mogelijke weergave van de situatie in diezelfde periode precies 70 jaar geleden. In 1945 hadden de Canadese bevrijders hun tenten ook al in de Arendstuin (en alle andere stadsparken van Leeuwarden) neergezet, in afwachting van wat er komen ging. De deelnemers aan het kamp zijn reenactors, ze dragen dus de kleding (militair of civiel) die men in 1945 ook droeg. Hoogtepunt voor veel bezoekers is de imposante Mack truck met een tank op de aanhangwagen.
Victorypark
Victorypark
Wil je weten wat het merk en model is van een bepaald voertuig? Even op de foto klikken is genoeg.

NET ZO INTERESSANT

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *