Victorypark Leeuwarden

Van 1 tot 6 mei 2015 was in de Arendstuin (naast het Stedelijk Gymnasium) te Leeuwarden het Victorypark ingericht, een zo exact mogelijke weergave van de situatie in diezelfde periode precies 70 jaar geleden. In 1945 hadden de Canadese bevrijders hun tenten ook al in de Arendstuin (en alle andere stadsparken van Leeuwarden) neergezet, in afwachting van wat er komen ging. De deelnemers aan het kamp zijn reenactors, ze dragen dus de kleding (militair of civiel) die men in 1945 ook droeg. Hoogtepunt voor veel bezoekers is de imposante Mack truck met een tank op de aanhangwagen.


Er was overigens nóg een Victorypak in Leeuwarden, naast de vliegbasis ter hoogte van het tuincentrum. Dit is echter niet toegankelijk voor publiek.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *