Bevrijdingsdag 2015: uittocht bevrijdingsroutes

Op dit moment (5 mei 2015) rijden er vier konvooien met geallieerde legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog door Fryslân, elke windrichting een eigen route. Drie van die routes vertrokken vanaf de vliegbasis, route noord vanaf het Victorypark Leeuwarden. In 1995 was er een soortgelijk evenement, dat heeft als kind een diepe indruk op me gemaakt, zodat ik vastbesloten was vandaag ook weer te kijken. Waar kan dat nu beter dan bij de vliegbasis? Helaas mocht ik niet op het terrein zelf komen, maar voor de poort was ook genoeg te zien. Als het even meezit ben ik later vanmiddag ook weer bij het binnenrijden in Leeuwarden, waar de vier konvooien weer samen komen. Het voert wat te ver om alle 250 voertuigen in deze blog te posten, maar de hele reeks is
Mooie muzikale omlijsting.

Burgemeester Ferd Crone komt aan.

Een laatkomer.

Begeleidingsmotoren.

Best druk!

Daar komen de eersten.

Route Noord kwam gelukkig ook vlak bij de basis langs.

Weer terug voor de poort


De burgemeester nogmaals.

De laatste groep


Geert van Tuinen van Omrop Fryslân rijdt mee in route Oost.


Tot slot een iets modernere bezemwagen…

Meer militaire voertuigen kun je hier vinden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *