Nieuwe ster voor Star Food

Star Food Holland B.V., producent van levend visaas en voedselinsecten, nam recentelijk een Mercedes-Benz Actros in gebruik voor geconditioneerd transport tussen het productiebedrijf in Hongarije en Nederland. De Total Cost of Ownership (TCO) van de truck was hierin doorslaggevend.
Mercedes-Benz Actros MP4
Total Cost of Ownership bepalend
De Mercedes-Benz Actros 1945 LS met StreamSpace-cabine zal zo’n 150.000 kilometer per jaar afleggen met het geconditioneerde transport van onder andere levend visaas en voedselinsecten zoals sprinkhanen en meelwormen.
Star Food zet volledig in op een zo laag mogelijke Total Cost of Ownership. Om tot een keuze te komen verreed het bedrijf eerst een Fuel Duel om het brandstofverbruik van de Actros in de eigen praktijk te testen. Wim Soetendaal, directeur Star Food: “Daar waren we tevreden over. Onze Actros is net in gebruik, dus we kunnen nog geen reële verbruikscijfers laten zien, maar op basis van de Fuel Duel en de eerste week met deze Actros heb ik het sterke vermoeden dat ik op brandstofkosten veel ga besparen. Dat is overigens op zichzelf nog niet doorslaggevend. Ik heb samen met Stern Trucks Nijkerk gekeken naar de totale kosten per kilometer, dus ook naar het leasebedrag, de onderhoudskosten, etc. Vanwege dat totaalplaatje koos ik voor de Actros. Naast TCO was voor mij een eis dat ik het voertuig kan volgen. Daarom is Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard op de truck actief. Zo hebben Stern Trucks en wij niet alleen inzicht in de rijstijl van de chauffeur, maar kan ik de truck ook volgen en zien we beiden op tijd wanneer onderhoud vereist is zodat dit optimaal ingepland kan worden.”

Uitgerust voor besparingen
De Actros is uitgerust met het Super Drivers Line Premium pakket, bestaande uit onder andere dakspoilers en side skirts en het Fuel Focus pakket. Dit laatste pakket bestaat onder andere uit een verzwaarde motorrem en PPC (Predictive Powertrain Control), waarmee de truck de precieze GPS-locatie, het gewicht en de snelheid, koppelt aan een geïntegreerde hoogtekaart van meer dan 95 procent van alle snel- en hoofdwegen binnen Europa en op basis hiervan de optimale instelling van de aandrijflijn bepaalt. Zodoende wordt gemiddeld nog eens tot vijf procent extra brandstof bespaard. Wim Soetendaal: “We zijn bij de configuratie en uitrusting van deze truck uitstekend geadviseerd door Stern Trucks. Niet alleen werd goed geluisterd naar onze wensen, ook werd er met ons meegedacht en adviseerden ze ons zodoende in zaken waar we zelf niet aan gedacht hadden. Zo kwamen we samen tot een product dat eigenlijk maatwerk is.” De Actros is aangeschaft via CharterWay; niet alleen de financiering, maar ook Reparatie en Onderhoud (R&O), verzekering en houderschap loopt via deze huisleasemaatschappij van Mercedes-Benz.
Mercedes-Benz Actros MP4
Star Food
Star Food Holland B.V. is producent van levend visaas en voedselinsecten voor o.a. de hengelsport en terrariumdieren. Naast levend visaas en voedselinsecten verkoopt de producent ook meelwormen, wormen, maden, knaagdieren, aquariumplanten, levend voedsel voor vogels, aquarium producten, terrarium producten, reptielen, vijverplanten, vogels en voedseldieren aan groothandels, dierenwinkels en tuincentra. Directeur Wim Soetendaal startte in 1985 alleen, maar inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste producenten van levend visaas en voedselinsecten in Europa.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *