56 Mercedes-Benz Actros trekkers voor Nijman/Zeetank

Nijman/Zeetank International Logistic Group uit Spijkenisse heeft 56 Mercedes-Benz Actros trekkers aangeschaft. De trucks worden ingezet vanuit de vestigingen in Engeland, voornamelijk voor het transport van glas. Inmiddels zijn veertig trucks in Engeland geleverd, de laatste zestien volgen in mei. De order komt voort uit een constructieve samenwerking tussen Nijman/Zeetank, Mercedes-Benz Fleetsales Utrecht, Mercedes-Benz dealer Hogenbirk Bedrijfswagens en de lokale Mercedes-Benz dealer in Engeland, Roanza Mercedes-Benz.
Mercedes-Benz Actros MP4
Uitstekende samenwerking tussen vier partijen
De Mercedes-Benz Actros 2445 LS 6×2/2 trekkers zijn, inclusief een CharterWay Reparatie & Onderhoudscontract, aangeschaft bij Mercedes-Benz Nederland. Onderhoud en reparaties worden lokaal uitgevoerd door de Engelse bedrijfswagendealer Roanza Mercedes-Benz. In het proces ging veel aandacht uit naar technisch optimale voertuigspecificaties. Kees van Noordt, directeur van Nijman/Zeetank, geeft aan dat het uitstekende advies op dit gebied van Mercedes-Benz Fleetsales, zowel wat betreft het type truck als de configuratie die benodigd is voor transport in Engeland, meespeelden in de keuze voor de Actros. Over de samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen is hij erg tevreden: “Voor ons is de kwaliteit van de organisaties achter de trucks minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de trucks zelf. Het advies in het oriëntatie- en aankoopproces en ook de service na de aankoop. De samenwerking met Mercedes-Benz Fleetsales, Hogenbirk Bedrijfswagens die de trucks gereedgemaakt en afgeleverd heeft en Roanza Mercedes-Benz, verloopt zeer goed.”
Mercedes-Benz Actros MP4
Predictive Powertrain Control
De Mercedes-Benz trekkers zijn voorzien van Predictive Powertrain Control (PPC). Dit systeem koppelt de precieze GPS-locatie, het gewicht en de snelheid van de truck, aan een geïntegreerde hoogtekaart van meer dan 95 procent van alle snel- en hoofdwegen binnen Europa en bepaalt op basis hiervan de optimale instelling van de aandrijflijn. Zodoende wordt gemiddeld nog eens tot 5 procent extra brandstof bespaard. Nijman/Zeetank zal Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard een aantal maanden testen om te zien of dit grote voordelen met zich meebrengt. De Actros trucks zullen zo’n 110.000 tot 120.000 kilometer per jaar afleggen.
Mercedes-Benz Actros MP4
Nijman/Zeetank Internationale Transporten BV
Nijman/Zeetank International Logistic Group is een logistiek dienstverlener. Met circa 650 medewerkers is Nijman/Zeetank actief op het gebied van transport en distributie van glas, vloeibare chemische en petrochemische producten, brandstof en LNG en op het gebied van interne warehouse logistiek.
Het wagenpark bestaat uit 200 trekkende eenheden, waarvan 70 geleverd door Mercedes-Benz. De chemische producten worden vervoerd met een vloot van ruim 500 tankcontainers. Voor deze activiteit worden in Spijkenisse diverse “added value” werkzaamheden uitgevoerd, zoals productverwarming, afvullen, overpompen, handling van (geladen) tankcontainers en verzorgen van douaneformaliteiten.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *