TRIAS trailers levert ballastwagen aan Albert van de Scheur

Afgelopen zomer heeft TRIAS trailers een ballastwagen geleverd aan hijs- en transportspecialist Albert van de Scheur in Apeldoorn. Deze wagen is speciaal ontwikkeld voor achter een 90 tons Liebherr LTM1090-4.1 telescoopkraan. Daarnaast is deze wagen ook inzetbaar als vlakke middenasaanhangwagen voor achter een standaard bakwagen.
Liebherr LTM1090
De wagen is voorzien van twee stuks 12 tons BPW trommelremassen met EBS-E beremming en ECAS luchtvering van WABCO. Voorzien van smartbox kunnen de aslasten afgelezen worden en diverse rijhoogtes ingesteld worden. Daarnaast is er een speciale Disselconstructie ontwikkeld waar met een letterlijke handomdraai gewisseld kan worden tussen DIN-oog 40mm en DIN-oog 50mm. Dit in combinatie met de verschillende rijhoogtes zorgt ervoor dat er een multifunctionele wagen ontstaat die zowel achter de kraan of vrachtwagen met vangmuil 50mm past, als achter een vrachtwagen met vangmuil 40mm.
Trias ballastwagen
De ballast voor de kraan ligt op een NEN-EN-13155 goedgekeurd frame dat met vier twistlocks vastzit op de wagen. Op deze manier kan de wagen op een zeer snelle manier ontdaan worden van alle kraanbenodigdheden en ingezet worden als vlakke middenasaanhangwagen.
Trias ballastwagen

Trias ballastwagen
Deze wagen is, zoals dat standaard is bij TRIAS trailers, volbad verzonken wat voor een uitstekende conservering zorgt. Verder is hij voorzien van een aantal zware sjorogen, rongpotten met bijbehorende rongen, breedteborden en volledige LED verlichting.
TRIAS trailers ontwikkelt en produceert aanhangwagens, opleggers en schamelwagens in alle soorten en maten. De leidraad hierbij zijn de klantwensen. Voor elk transport probleem is een oplossing en TRIAS wil die oplossing graag samen met haar klanten brengen. Deze ballastwagen is een prachtig voorbeeld van waar zo’n samenwerking toe kan leiden.
Trias ballastwagen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *