Duitse stad Trier test elektrische bus BYD

BYD’s baanbrekende en volledig elektrische bus met grote actieradius ondergaat wederom uitgebreide tests in een Duitse stad. In het historische Trier zal de elektrische bus 15 dagen als proef worden ingezet op lijn 12, die de universiteit van Trier verbindt met het treinstation van Trier.
BYD onbekend/overig
De meeste passagiers van deze lijn zijn studenten. De afstand tussen de universiteit en het treinstation is ongeveer 8 kilometer en de bus zal gemiddeld 150 km per dag rijden. De BYD ebus zal alleen doordeweeks rijden en wordt ’s nachts opgeladen met energie tegen dalurentarief. Naast de testdienst, zal Stadtwerke Trier (gemeentewerken van Trier) tests uitvoeren op de bus.

Lijn 12 is een korte maar bijzondere route omdat een relatief steile helling met een stijgingspercentage van maar liefst 16% zich in het traject bevindt. De helling vormt geen probleem omdat de steilte ervan zich ruim binnen de ontwerpspecifaties van de BYD ebus bevindt. Een bijkomend voordeel van deze helling is dat de batterij zich oplaadt tijdens het afremmen in de afdaling. De route van de bus loopt tevens door woonwijken en het is vooral hier dat het voordeel van de ebus naar voren komt. Vergeleken met conventionele dieselbussen stoot de elektrische bus van BYD immers geen vervuilende gassen uit. Bovendien is hij zeer stil, hetgeen een groot voordeel is voor de omringende inwoners.
BYD onbekend/overig
Tijdens een speciale ceremonie ter ere van het testproject, waarbij pers en overheidsfunctionarissen aanwezig waren, zei de burgemeester van Trier, Wolfram Leibe het volgende: “Dit testproject laat zien dat Trier een innovatieve stad is. De meningen over elektrische mobiliteit lopen uiteen en wij willen zelf de voor- en nadelen onderzoeken. Voorlopig en zolang er voldoende financiering is, zal er geïnvesteerd worden in duurzaam en ecologisch openbaar vervoer.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *