Productie nieuwe Caddy en Transporter gestart

Vrijwel tegelijkertijd start Volkswagen Bedrijfswagens met de productie van twee nieuwe modellen: de zesde generatie Transporter en de vierde generatie Caddy. De nieuwe Transporter wordt geproduceerd in Hannover, de Caddy in het Poolse Poznań. Beide modellen worden medio juli bij de dealer verwacht en zijn vanaf september leverbaar aan klanten.
VW Transporter T6
Hannover is al 65 jaar ‘Transporter-stad’. Dat begon met de T1, geschetst door Ben Pon Senior. Ook alle volgende Transporter-generaties werden in Hannover geproduceerd. Veel van de huidige medewerkers hebben familieleden die nog hebben gewerkt aan de T1- en T2-modellen. In de afgelopen 65 jaar werden in totaal zo’n 12 miljoen Transporter-modellen gebouwd.
VW Caddy
Moderner, veelzijdiger en zuiniger dan ooit
De nieuwe Transporter springt in het oog door het scherpere design en slimme innovaties die zowel comfort als veiligheid ten goede komen. Zo is de nieuwe Transporter er met Adaptive Cruise Control (dat automatisch afstand houdt op voorliggers) en de Front Assist noodremassistent (die indien nodig een noodstop uitvoert om aanrijdingen te voorkomen). Heel handig zijn talrijke mobiele online diensten van Car-Net “Guide & Inform” en dankzij Bluemotion Technologies, zoals het start-stopsysteem, zijn de nieuwe modellen gemiddeld 15% zuiniger dan hun voorgangers.
VW Caddy
Caddy wederom uit Poznań
De Caddy van de vierde generatie wordt net als zijn voorgangers geproduceerd in de Volkswagen-fabriek in het Poolse Poznań. Deze faciliteit is al 20 jaar in gebruik en heeft een productiecapaciteit van circa 170.000 bestelwagens per jaar. Na Hannover is Poznań daarmee de belangrijkste productielocatie voor Volkswagen Bedrijfswagens. Dankzij nieuwe, optionele Euro 6-motoren is de nieuwe Caddy zuiniger dan ooit. Met de nieuwste navigatie- én assistentiesystemen zoals Park Assist, Light Assist (grootlichtassistent), achteruitrijcamera, vermoeidheidsherkenning, Adaptieve Cruise Control en Front Assist noodremassistent biedt de nieuwe Caddy gebruiksgemak, veiligheid en comfort van topklasse. De nieuwe Caddy is nu al te bestellen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *