Tielbeke neemt eerste Scania Euro 6 LNG trucks in gebruik

Tielbeke Transport uit Lemelerveld heeft twee Scania LNG Euro 6 trekkers in gebruik genomen. Een derde trekker en een LNG Euro 6 bakwagen zal binnenkort worden afgeleverd. In Nederland zijn dit de eerste Scania Euro 6 LNG trucks die zijn afgeleverd. Liquefied Natural Gas (LNG) is vloeibaar aardgas. Door deze vorm van opslag is de dichtheid veel groter en stijgt de actieradius van de trucks aanzienlijk. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor (inter)nationale distributietoepassingen. En dat is de toepassing die Tielbeke aan de nieuwe Scania’s geeft. Extra voordeel is dat de Scania LNG trucks PIEK gecertificeerd zijn. Dit biedt extra mogelijkheden om buiten de krappe venstertijden in stedelijke gebieden winkels te bevoorraden. De nieuwe voertuigen zijn geleverd door de vestiging Scania Lemelerveld.
Scania P340
LNG voertuigen die voldoen aan de Euro 6 norm zijn nog schaars op de markt. Andermaal een bewijs dat het voldoen aan de Euro 6 milieunorm geen eenvoudige opdracht is. Met het nieuwe programma gasmotoren – van 280 en 340 pk – en meerdere tankconfiguraties voor zowel CNG als LNG biedt Scania vervoerders rendabele mogelijkheden om de overstap naar LNG te maken. Uiteraard is de beschikbaarheid van LNG bij deze afweging ook een belangrijke factor. Op dit vlak zijn de laatste tijd stappen gezet en zitten er nog meer in de pijplijn. De aan Tielbeke geleverde LNG trucks hebben een tankinhoud van 150 of 250 kg.
Scania P340
Tielbeke zal deze trekkers gaan inzetten voor o.a. de bevoorrading van Albert Heijn en Kruidvat. Het PIEK certificaat creëert de mogelijkheid om deze ketens ook ’s nachts te bevoorraden. De laag gemonteerde P-cabine biedt veel overzicht en vergemakkelijkt regelmatig in- en uitstappen van de chauffeur. De voertuigen zijn compleet in de Tielbeke bedrijfskleuren af-fabriek gekomen. Dit heeft de doorlooptijd aanzienlijk verkort. Alle voertuigen zijn bij Scania in een Reparatie- en Onderhoudscontract ondergebracht. Tevens maakt Tielbeke gebruik van Scania Fleet Management om de chauffeurs optimaal te kunnen coachen.
Scania P340
Tielbeke Transport is een middelgrote logistieke dienstverlener met vestigingen in Zwolle en Lemelerveld. Het bedrijf is gespecialiseerd in (dedicated) transport, Benelux distributie en warehousing. De ruim 330 medewerkers van het bedrijf beschikken over een vloot van ca. 150 trekkers en 25 bakwagens alsmede over 250 stuks getrokken materieel. Duurzame logistiek en respect voor milieu, wet en regelgeving zijn uitgangspunten voor iedere medewerker van Tielbeke. Maar dit geldt ook voor alle partners van dit bedrijf. De jarenlange samenwerking met Scania als leverancier onderschrijft deze gedeelde waarden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *