Wensink start samenwerking met schadeherstelketen A.A.S.


Mercedes-Benz Vito
Met de aansluiting van de autoschadeherstelvestigingen van Wensink in Groningen en Apeldoorn bij het netwerk van Allround Automotive Solutions (A.A.S.) op 1 juni, wordt het startsein gegeven voor een strategische samenwerking tussen beide organisaties. Voor Wensink is dit een logische stap in de verdere professionalisering van haar schadeherstelactiviteiten. De samenwerking geeft een betere sturing, meer inkoopvoordeel en een ICT-platform waarbij benchmarking mogelijk is. Voor A.A.S. betekent de samenwerking allereerst een verdere uitbouw van de merkgespecialiseerde kennis door de automerken die Wensink vertegenwoordigt. “Maar de absolute kracht van deze samenwerking gaat veel verder. Al eerder hebben wij aangekondigd dat het de hoogste tijd is voor een samenwerking tussen universeel en merk gerelateerd schadeherstel. Daarin hebben we nu weer een grote stap gemaakt”, aldus Nicole Spenkelink, directeur A.A.S.
Mercedes-Benz Actros MP4
Spenkelink: “De aanleiding is natuurlijk wel de aansluiting als universeel schadeherstelketen met het dealerkanaal. Inmiddels liggen er plannen voor een vergaande samenwerking met alle dealerbedrijven en A.A.S. coöperatie. Zeker als het gaat om klantbenadering en klantbeleving willen wij elkaar graag elkaar versterken. A.A.S. heeft met haar kernwaarde ‘100 % klantgedreven’ een uitgebreid programma neergezet. Dat geldt ook voor Wensink vanuit haar dealerschappen. Door hiervan een gezamenlijk project te maken, profiteren alle partijen waardoor er een ideale klantbenadering gaat ontstaan. Daarnaast zijn er nog veel meer synergetische voordelen te noemen, bijvoorbeeld op het gebied van rendement en efficiency.“
Mercedes-Benz Vito
Visie 2020 van A.A.S.
De samenwerking met Wensink is ook een belangrijke stap richting ‘Visie 2020’ – die is door A.A.S. een paar maanden geleden samen met haar leden geformuleerd. “We hebben speciaal daarvoor een werkgroep in het leven geroepen, die samen met het bestuur de grote lijnen heeft uitgezet. Daarbij gaan we uit van kansen, die onze marktpositie aanzienlijk verstevigen. Dat is ook noodzakelijk om te overleven. Een samenwerking met een partner van formaat zoals Wensink, sluit naadloos aan bij onze ambities“, zegt Spenkelink.
Mercedes-Benz Actros MP4
Bundeling krachten en visie voor Wensink
Laurens Stigter, algemeen directeur van Wensink, geeft aan: “Als merkdealer is Wensink de specialist die beschikt over de juiste kennis om een voertuig volgens fabrieksspecificaties te herstellen. Dat is voor verzekerings- en leasemaatschappijen een steeds belangrijker item aangaande productaansprakelijkheid.” Stigter vervolgt: “Met twee eigen schadeherstelbedrijven kan er te weinig schaalvoordeel worden gerealiseerd. Met de aansluiting bij A.A.S. ontstaat er een groot inkoopcollectief voor Wensink. Tevens heeft A.A.S. het voordeel van een zelf ontwikkeld ICT-platform dat gespecialiseerd is in schadeafhandeling en dat nauw aansluit bij de wensen van verzekerings- en leasemaatschappijen.” Als cijfermatig aangestuurde organisatie is Wensink ook blij met de benchmarkmogelijkheden van dit platform. Door de krachten en de visies van beide partijen te bundelen, zal er een verdere professionalisering en hogere klantentevredenheid ontstaan.
Ford Transit
Over A.A.S.
Allround Automotive Solutions (A.A.S.) is een onafhankelijk netwerk van circa 72 servicegerichte schadeherstelbedrijven, verspreid over heel Nederland. A.A.S. onderscheidt zich van andere schadeketens door het zelfstandig ondernemerschap in de regio voorop te zetten, met als pay-off: “uw persoonlijke ondernemer in schade”.
Mercedes-Benz meerdere
Alle bij A.A.S. aangesloten schadeherstelbedrijven hebben de gezamenlijke kernwaarden 100% klantgedreven, 100% ontzorgen, 100% vakmanschap en 100% betrokken. Die kernwaarden vormen de basis voor het hoogste klanttevredenheidscijfer en kwaliteitsniveau in de Nederlandse schadebranche. Of het nu gaat om schade aan een auto, caravan of ruit, altijd kunnen klanten rekenen op persoonlijke service en een optimaal eindresultaat. Op www.aas-schadeherstel.nl staat het actuele overzicht van deelnemende schadeherstellers.
Mercedes-Benz Vito
Over Wensink
Wensink Automotive B.V., is één van de grotere spelers in de mobiliteitssector. De 750 medewerkers houden zich vanuit 30 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland bezig met verkoop, onderhoud, reparatie en schadeherstel van nieuwe en gebruikte personen-, bestel- en vrachtwagens alsmede de verkoop van nieuwe onderdelen. De primaire focus is gericht op de merken Ford, Mercedes-Benz, smart en Fuso. Tevens is Wensink partner van Omniplus, Truck & Trailer Groep Nederland en Welgro.
Mercedes-Benz Vito

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *