Volvo FM 370 6×2 met tankopbouw voor Vermeulen Esso

De tankwagen van Vermeulen Esso uit Kampen is een bijzondere verschijning. Door toepassing van een 10-tons vooras en een hydraulisch gestuurde naloopas is de truck volledig uitgenut. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Zwolle.
Volvo FM 4th gen
“Voor ons is veiligheid van het grootste belang”, stelt bedrijfsleider Wout van de Wetering van de oliehandel van Vermeulen Esso. “De truck is daarom uitgerust met Forward Collision Warning met emergency brake, ACC en alle mogelijke veiligheidsopties van Volvo Trucks. Het is een van de zaken waarom we voor Volvo kiezen. We hebben drie tankwagens in bedrijf, waaronder één combinatie. Daarmee bevoorraden we onze eigen tankstations en onder meer transporteurs met eigen tankfaciliteiten. De truck is verder voorzien van een camerasysteem voor, achter en aan de rechterkant. Het betekent echt een opmerkelijke toevoeging aan het zicht voor de chauffeur.”

Optimale configuratie
De truck is een 6×2 configuratie, waarbij alles tot de laatste centimeter is uitgenut. “Door toepassing van een 10-tons vooras en een 10-tons hydraulisch gestuurde naloopas hebben we voor ons werk een uitstekend nuttig laadvermogen. Daarnaast draagt de naloopas bij aan een betere wendbaarheid. Dat wordt nog versterkt door Volvo Dynamic Steering, wat echt een enorme optimalisatie is. We kunnen nu praktisch op iedere locatie komen. Bovendien ontlast het de chauffeur omdat hij veel makkelijker kan manoeuvreren. Voor ons is dit een ideale oplossing, waarbij we echt iedere centimeter van het chassis benut hebben.”
Volvo FM 4th gen
Al meer dan honderd jaar
Al in 1898 verkocht Vermeulen Petroleum in en rond Kampen. Destijds was er een Koninklijk besluit voor nodig om dat te mogen doen. De relatie met Esso bestaat ook al meer dan honderd jaar. Oliehandel Vermeulen Kampen B.V. is dan ook een zeer bekende verschijning. Het bedrijf heeft vier eigen tankstations en bevoorraadt met een eigen wagenpark van drie tankwagens nog eens vier stations in de omgeving, transporteurs met een eigen tankstation en agrariërs. Daarnaast levert Oliehandel Vermeulen Kampen smeermiddelen, hydraulische olie, olie en allerhande producten voor voertuigen in de meest brede zin van het woord. “Wij hebben een aantal jaar geleden bewust gekozen voor verbreding van ons producten- en dienstenpakket. Door meer te spreiden kunnen we beter op de markt reageren. We bieden nu een totaalpakket aan van alles wat met brandstof en mobiliteit te maken heeft,” besluit Wout van de Wetering.

Nijwa specialist in brandstofopbouw
Nijwa is specialist in het onderhoud van brandstoftank-opbouwen, zowel voor bakwagens, aanhangers als tankopleggers. Voor werkzaamheden onderweg is er zelfs compleet ingerichte servicewagen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *