Bijzondere 10×4 en 6×4 Scania kippers voor Bakker

Recent werden door Garage Rinsma B.V. te Berlikum twee nieuwe Scania’s afgeleverd aan Transportbedrijf Bakker te Reduzum. In de uitvoering 10×4 en 6×4. De 10×4 is een speciale auto geworden. Na een lange tijd van voorbereiding en nadenken over gewichten en uitvoeringsvorm, is uiteindelijk de huidige auto tot stand gekomen.
Scania G450
Scania heeft sinds enkele jaren een volledig 10×4 fabrieksconcept dat geheel op de fabriekslijn wordt gebouwd. De voordelen zijn onder andere het gebruik van standaard componenten en het lage eigen gewicht van het chassis. Daarnaast is de auto uitgerust met een 450 pk SCR-only motor. Deze motor staat bekend als de technisch minst complexe en zuinigste Euro 6 motor op de markt.
Scania P410
De 10×4 moest naast een hoog laadvermogen hebben ten tevens wendbaar zijn. Daarom is het 5-assige chassis naast een dubbel aangedreven tandem tevens voorzien van een gestuurde naloopas. De auto kan derhalve worden ingezet voor de kleinere werkzaamheden, maar heeft voldoende laadvermogen om ook bij grotere werkzaamheden te worden ingezet. De kipper is voorzien van Vossebelt geïsoleerde kipbak, opgebouwd door Rondaan. Het netto laadvermogen van de auto bedraagt omstreeks 30 ton. Naast vervoer van zand en grind, puin, wordt de auto ook ingezet in asfalttransport.
Scania G450
Voor aanbestedingen en EMVI bestekken ligt de euronormering steeds vaker op minimale eis Euro 5. Transportbedrijf Bakker heeft voor het grootste deel van het wagenpark hier op ingezet en door de uitbreiding van deze twee nieuwe Euro 6 voertuigen volledig klaar voor een duurzame toekomst.
Scania G450
Transportbedrijf Bakker te Reduzum is actief op het gebied van handel en transport van wegenbouw materialen. Zowel voor particuliere leveringen ,als voor zakelijke projecten kan een beroep op Transportbedrijf Bakker worden gedaan. Daarnaast is Transportbedrijf Bakker actief in de gladheidsbestrijding.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *