Italiaans politiekorps bewapent zich met SEAT Leon

SEAT gaat Italiaanse politiekorpsen – de Polizia di Stato en de Carabinieri – voorzien van nieuwe dienstauto’s. De eerste 206 exemplaren werden vandaag geleverd – 106 politieauto’s voor de Carabinieri en 100 auto’s voor de Polizia di Stato. In totaal voorziet het fleetcontract in een optie tot 4.000 SEATs gedurende de komende drie jaar.
SEAT Leon
Het is de eerste keer dat de twee politiekorpsen de krachten bundelen voor een aanbesteding en hetzelfde merk en model hebben geselecteerd. De belangrijkste factoren die in het voordeel van de SEAT Leon wogen waren het lage brandstofverbruik en de overeenkomstig lage CO2-emissies, de hoge kwaliteit van de auto’s en de uitstekende operationele kosten; elementen waarop SEAT in alle gevallen punten scoort.

Pantser voor extra veiligheid
Aan de basis van de nieuwe Italiaanse politieauto’s staat de SEAT Leon 5-deurs voorzien van een krachtige 110 kW/150 pk sterke 2.0 TDI turbodieselmotor. Een voorwaarde voor de dienstauto’s was trekkracht door een hoog koppel, omdat de voorzijde van de Leon wordt voorzien van bepantsering tegen handvuurwapens. Speciale veiligheidsbanden zijn nog zo’n onderdeel van de speciale uitrusting, evenals een aangepast onderstel. De politieauto’s worden gecompleteerd door zwaai- en alarmlichten, radio- en communicatieapparatuur, wapenhouders en andere zaken. De achterbank is toegerust om te dienen als ‘cel’, waarbij de dienders voorin worden beschermd door een scheidingswand.
SEAT Leon
Groeiend belang SEAT’s fleetverkopen
In totaal groeiden de internationale fleetverkopen van SEAT in 2014 met 33 procent tot 68.900 auto’s, waarmee deze tak een belangrijke rol speelde in de 10 procent verkooptoename die het merk afgelopen jaar realiseerde. De nieuwe Leon-familie speelt een grote rol in dat succes, waarbij met name de Leon ST stationwagon als fleetauto hoge ogen gooit.

One Response

  1. Frank 4 juli 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *