Rentree Mercedes-Benz bij Spaansen met zes Actros trekkers

Spaansen uit Winkel nam de afgelopen weken zes Mercedes-Benz Actros trekkers met kipper hydrauliek in gebruik voor uiteenlopende werkzaamheden. Vanwege de vele positieve geluiden uit de markt besloot het bedrijf over te gaan tot aanschaf van de trekkers om deze over langere periode te vergelijken op het gebied van Total Cost of Ownership (TCO) met trekkers van Iveco en MAN.
Mercedes-Benz Actros MP4
Actros vergeleken op het gebied van Total Cost of Ownership
Met de zes Mercedes-Benz Actros 2442LS Midlift trekkers met kipper hydrauliek maakt Mercedes-Benz zijn rentree in het 35 trekkende eenheden tellende wagenpark van Spaansen. Marcel Spaansen: “We hebben in het verleden veel Mercedes-Benz gereden. Op een gegeven moment zijn we overgestapt naar één merk omdat we graag een zeer uiteenlopend aantal uitvoeringen van één leverancier wilden hebben. Het contact met truckdealer Gomes Noord-Holland is echter altijd erg goed gebleven. Ook volgden we de ontwikkelingen rond de Actros op de voet. Zo waren we bij de introducties in Duitsland. Toentertijd besloten we nog even te wachten en te kijken hoe de markt reageerde op het nieuwe model. Eigenlijk hoorden we overal positieve geluiden. In de tests, maar ook bij bedrijven uit onze omgeving. Vanwege de ontwikkeling naar Euro 6 leek dit een juist moment om de proef op de som te nemen en de Actros in onze dagelijkse praktijk te gaan testen. Met Euro 6 heeft Mercedes-Benz veel ervaring; de Actros is hierin wat ons betreft de benchmark. We hebben bij de verschillende dealers de vraag neergelegd welke uitvoering bij onze inzet het beste resultaat op het gebied van TCO zou opleveren. Zo hebben we van MAN, Iveco en Mercedes-Benz enigszins vergelijkbare modellen. Gomes adviseerde ons de Actros 2442 LS. Ik kan in ieder geval stellen dat de eerste indruk erg goed is en dat onze chauffeurs erg enthousiast zijn. Met name het komende jaar zal uitwijzen hoe de Actros presteert op het gebied van brandstofverbruik ten opzichte van de vergelijkbare modellen van MAN en Iveco. We zijn vooral benieuwd hoe de Actros het zal doen bij onze zeer uiteenlopende inzet: beperkt langeafstandstransport, veel korte ritten met kiptrailer.”
Mercedes-Benz Actros MP4
Lease via CharterWay
De Actros trekkers zullen ongeveer 110.000 kilometer per jaar afleggen en zijn in Operational Service Lease via Mercedes-Benz CharterWay, inclusief een Reparatie & Onderhoudscontract. Marcel Spaansen: “Voor ons is dit een nieuwe constructie. Voordeel is dat we het nu scherp kunnen vergelijken met de andere trucks die we zelf financieren, repareren en onderhouden. Gomes heeft ons uitstekend geadviseerd en kon ons in combinatie met CharterWay een aantrekkelijk voorstel doen waarbij de TCO voor een groot deel van tevoren helemaal inzichtelijk is. De belangrijkste vraag is nu hoe de trucks het op het gebied van brandstofverbruik gaan doen.”
Mercedes-Benz Actros MP4
Spaansen
Spaansen uit Winkel is actief op het gebied van grondstoffen en logistiek. Spaansen beheert hierbij de volledige keten, van grondstofwinning van bijvoorbeeld zand of schelpen op zee, tot levering aan de deur. Het bedrijf voert niet alleen het eigen transport uit, maar transporteert ook grondstoffen en bouwmaterialen voor andere ondernemingen. Verder ontwikkelt Spaansen bouwsystemen voor prefabricage van casco’s en is het actief op het gebied van tuinbestrating.
Mercedes-Benz SK 88

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *