Praktijktests FUSO Canter E-CELL succesvol afgesloten

Een jaar na de overdracht van FUSO Canters E-CELL aan een groep geselecteerde klanten zijn in Portugal de praktijktests met de emissievrije elektrotruck met batterijaandrijving officieel afgesloten. Tijdens een evenement in Lissabon maakten Paulo Portas (vicepremier van Portugal), vertegenwoordigers van de overheid, klanten en de directie van Mitsubishi Fuso Truck Europe en Daimler de positieve balans op van de prestaties van de truck in de dagelijkse praktijk.
Mitsubishi Fuso Canter
De eerste resultaten van de praktijktests met acht voertuigen tonen aan dat de trucks hun geschiktheid voor de dagelijkse inzet in het regionale en stedelijk distributieverkeer ruimschoots hebben bewezen. De trucks realiseerden een actieradius van meer dan 100 km en overtroffen daarmee de gemiddelde afstand die veel bedrijfswagens voor korte afstanden in het distributieverkeer normaliter per dag afleggen. De FUSO Canter E-CELL beschikt over een nuttig laadvermogen van ruim twee ton. Eerste analyses van de data laten zien dat kostenbesparingen van ca. € 1.000 per 10.000 km ten opzichte van conventionele dieseltrucks mogelijk zijn.

De elektrisch aangedreven lichte truck werd onder diverse condities getest. De stad Lissabon gebruikte de Canter E-CELL voor het vervoer van groenafval en huisvuil, de stad Sintra in de bosbouw en de steden Abrantes en Cascais daarnaast ook bij de landschapsverzorging. Transportbedrijf Transporta zette het voertuig in voor regionale huis-aan-huis distributie en energiemaatschappij REN voor transportdoeleinden op het terrein van de gasvoorziening in de steden Sines en Pombal. Verder werd de Canter E-CELL door het Portugese Post CTT gebruikt voor transporten tussen de distributiecentra van Lissabon en Coimbra.
Mitsubishi Fuso Canter
De fabriek Tramagal is onderdeel van het wereldwijde productienetwerk van DaimlerTrucks
De FUSO Canter E-CELL wordt geproduceerd in de fabriek in Tramagal, ca. 150 km ten noordoosten van Lissabon. De fabriek heeft een grondoppervlak van 39.900 m2. Hier produceren meer dan 300 medewerkers de FUSO Canter voor ca. 30 Europese landen, Israël, Marokko en Turkije. Bijna 95 procent van de trucks zijn bestemd voor de export. Sinds 2012 wordt in Tramagal ook de FUSO Canter Eco Hybrid gefabriceerd.

De fabriek in Tramagal maakt deel uit van het productienetwerk van de Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC). Hierdoor kan worden voldaan aan de internationale kwaliteitseisen en kunnen de voordelen van samenwerking maximaal worden benut. De hoofdvestiging in Kawasaki levert hoofdzakelijk carrosseriedelen, ascomponenten, besturingssystemen voor verwarming en klimatisering, de DUONIC®–transmissie met dubbele koppeling en componenten voor de elektro-aandrijving van de FUSO Canter Eco Hybrid. De regionale economie profiteert mee van de fabriek in Tramagal. Financieel gezien komen ongeveer 50 procent van de Canter-onderdelen van 60 Europese leveranciers, de helft daarvan uit Portugal en Spanje.
Mitsubishi Fuso Canter
MFTBC is met ca. 11.000 medewerkers de grootste dochteronderneming van Daimler AG in Japan. De hoofdvestiging en belangrijkste productielocatie bevindt zich in Kawasaki in de buurt van Tokio. Met het merk FUSO levert MFTBC een aandeel van meer dan 40 procent aan de wereldwijde truckafzet van Daimler. Dat maakt FUSO tot het meest verkochte truckmerk van het concern. Jaarlijks worden in Kawasaki meer dan 170.000 FUSO trucks en bussen geproduceerd en in meer dan 150 landen verkocht.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *