30e Oldtimer Elfstedentocht: Ford

In de reeks automerken bij de 30e Oldtimer Elfstedentocht: Ford. Het bedrijf is opgericht door Henry Ford, deze man schreef een autobiografie die bijzonder antisemitisch was. Adolf Hitler haalde veel inspiratie uit dit boek bij het schrijven van Mein Kampf, terwijl de T-Ford de inspiratie vormde voor de kever. Als bedankje kreeg Henry Ford het Grosskreuz des Deutschen Adlerordens, de hoogste Nazi-onderscheiding voor buitenlanders. Ford was één van de bedrijven die enorm van de Tweede Wereldoorlog profiteerden, zowel de Nazi’s als de Geallieerden namen gretig Fords af voor hun legers. Generals Motors deed overigens ongeveer hetzelfde, terwijl de GMC de legertruck voor de USA was, was de Opel Blitz van hetzelfde concern dat voor de Duitsers.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *