Nieuwe crashtender voor ATM

Sinds januari 2013 heeft het haven- en industrieterrein Moerdijk een eigen brandweerpost. Zij staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar met 6 brandweerlieden goed uitgerust paraat en kunnen in 6 minuten ter plaatse zijn. Dit was voor ATM dé aanleiding om hun eigen brandweerorganisatie tegen het licht te houden.
Carmichael crashtenderchassis
Elke minuut telt
ATM heeft een eigen bedrijfsbrandweer en –voertuig om de eerste brandbestrijding op zich te kunnen nemen. Daarbij zijn de tankputten, losplaatsen, installaties en opslaglocaties uitgerust met stationaire blusmiddelen. Met de komst van de nieuwe brandweerkazerne op het industrieterrein zou ATM hun eigen brandweerzorg uit handen geven. Anderzijds zijn de eerste minuten bij het bestrijden van een brand immers de meest cruciale. Zodoende ging ATM op zoek naar een mobiel, slagvaardig schuimblusvoertuig om ook hiermee, indien nodig, een belangrijke eerste klap te slaan.

Aflevering
Vrijdag 3 juli is de crashtender afgeleverd bij ATM in Moerdijk. De crashtender is geleverd door Ziegler Brandweertechniek en gebouwd door Ziegler Indonesië. Inmiddels is de crashtender door Ziegler Brandweertechniek om- en verbouwd om aan de eisen van ATM en die van de Nederlandse regelgeving te voldoen. Een belangrijkste aanpassing was het maken van hydrant aansluitingen. Op een luchthaven zijn namelijk geen hydranten en pendelt het blusvoertuig tussen watervoorraad en brand. ATM beschikt over een eigen waternet dat voldoende water kan leveren en aansluiten is daarom veel efficiënter.
Carmichael crashtenderchassis
Specificaties:
· Carmichael 6×6 chassis
· Detroit diesel motor 720 pk
· Ziegler CrewCab
· 10.000 liter watertank
· 1.200 liter schuimtank
· Ziegler schuimsysteem
· Ziegler pomp FPN 10-6.000-2HH
· Ziegler dakmonitor
· Lichtmast

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *