Deltion Rallyteam zoekt PK’s en uitstraling in Scania R440 Topline

Scania Deventer heeft een R440 Topline uit 2008 met 800.000 km op de teller een tweede leven geschonken bij het Zwolse Deltion College. De trekker is opnieuw gespoten en voorzien van nieuw type side skirts en mooie glimmende Alcoa’s met nieuwe banden . De trekker zal dienst doen voor het vervoer van materialen en rallyauto’s naar rallywedstrijden. Er is twee jaar lang gewerkt aan de functionele race rally trailer met volwaardig kantoor en plaats voor vier rallyauto’s. De leerlingen van de opleidingen Mechatronica, Interieurbouwers en de Autosportklas hebben zelf gezorgd voor de technische snufjes en inrichting.
Scania R440
De Deltion blauwe Scania R440 uit 2008 is voor het eerst ingezet tijdens de Open Tank S Rally. In Nederland worden twee kampioenschappen gereden: het Open Nederlands Rallykampioenschap en het Short Rally Kampioenschap. Het onderhoud van deze auto’s wordt mede gedaan door een groep studenten van de defensieopleiding Veiligheid & Vakmanschap Bedrijfsautotechniek. Het ministerie van Defensie ondersteunt het race team samen met een aantal partners zoals Scania. Op die manier wordt technisch onderwijs gepromoot.
Scania R440
Het Deltion Rallyteam is een initiatief van de opleiding Motorvoertuigen van het Zwolse Deltion College. Het in 1998 opgerichte team heeft als doel studenten in een unieke en realistische omgeving praktijkervaring op te laten doen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *