7 nieuwe MAN-bussen voor Vervoersdienst van Driel


MAN buschassis
De Van Driel Groep uit Oss biedt maatwerkoplossingen voor het personenvervoer. Daarvoor zet het bedrijf taxi’s, minibussen en bussen in voor streek-, stads- en groepsvervoer. Onlangs werd het wagenpark fors uitgebreid met maar liefst tien MAN-bussen waarvan zeven nieuwe.
MAN Lions City
Vervoersdienst van Driel is al jaren een tevreden klant van MAN Truck & Bus. Zo rijdt het bedrijf al sinds 2008 met MAN. De ervaringen daarmee waren zodanig dat er voor de jongste uitbreiding opnieuw voor MAN werd gekozen. Reden voor de uitbreiding was dat de concessie voor het openbaar vervoer in Noord- Oost Brabant na een Europese aanbesteding opnieuw verzorgd wordt door Arriva. Vervoersdienst van Driel verzorgt als partner een aantal vaste lijndiensten en versterkingsritten voor Arriva.
MAN Lions City
Optimaal inzetbaar
Bij de laatste investering gaat het om zeven nieuwe MAN bussen waaronder drie stuks MAN Lion’s City en vier stuks MAN Lion’s Regio. De Lion’s City bussen in Low-Entry uitvoering worden in het streekvervoer ingezet. De Lion’s Regio bussen zijn in de eerste plaats bedoeld voor het regionale openbaar vervoer. Daarnaast zijn deze ‘tweeverdieners’ met hun ruime bagageruimte tevens uitstekend inzetbaar als touringcar. Zo zijn twee van de MAN Lion’s Regio voorzien van een toilet.
MAN Lions City
Ervaring
De keuze om wederom voor MAN te kiezen lag voor de hand na de eerder opgedane ervaringen met dit merk. De luxueuze MAN Lion’s Coach worden naar volle tevredenheid ingezet voor onder andere schoolreisjes, excursies en bedrijfsuitjes, maar ook voor meerdaagse buitenlandse reizen. “De MAN Lion’s Coach bussen bevallen uitstekend, net als de serviceverlening door de MAN-dealer in Eindhoven. Vandaar dat we ook nu weer kozen hebben voor MAN. Deze bussen zijn volledig uitgevoerd en ingericht voor de inzet in het openbaar vervoer, dus compleet met rolstoelvervoer-uitrusting, OV-chipkaart-lezer en boordcomputer. Voor de stadsbus variant kozen we voor een luxe interieur met onder meer ‘houten’ vloeren. Dat zorgt voor een aangenaam en comfortabel interieur”, aldus de heer Van den Beucken, directeur operations bij Van Driel.
MAN Lions City
Comfort
De nieuwe MAN-bussen zijn uiteraard voorzien van de schoonste Euro 6 common-rail dieselmotoren. De Lion’s City bussen zijn uitgerust met de 290 pk sterke 6,9 liter motor, terwijl de Lion’s Regio bussen de 320 pk sterkte 10,5 liter motor van MAN aan boord hebben. Deze moderne dieselmotoren worden gekenmerkt door een laag brandstofverbruik in combinatie met een bijzonder lage geluidsproductie wat zorgt voor een hoge mate van comfort aan boord. De MAN-bussen worden door zowel de passagiers als door de chauffeurs van Vervoersdienst van Driel dan ook bijzonder gewaardeerd. Zes van de zeven nieuwe MAN-bussen zijn uitgevoerd in de huisstijlkleur van Openbaar Vervoer Noord-Brabant. Eén Lion’s Regio bus werd in de bekende Van Driel huisstijl afgeleverd.
MAN Lions Regio
Keurmerk
Van Driel werd opgericht in 1973. Het ISO 9001 en 14001 gecertificeerde bedrijf is in het bezit van het Taxi Keurmerk (TX-Keur) en het keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB). Naast het taxi-, touringcar- en lijndienstvervoer biedt Van Driel ook aangepast rolstoel- en ziekenvervoer en leerlingenvervoer. Ook directie- en VIP-vervoer zijn specialiteiten van de onderneming. Het wagenpark omvat inmiddels ruim 450 eenheden waarvan 25 touringcars, met vijftien bussen die het MAN-logo dragen.
MAN Lions Regio

MAN Lions Regio

MAN Lions Regio

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *