Wigchers breidt mogelijkheden wagenpark uit

Wigchers Internationaal Transport is een familiebedrijf gespecialiseerd in het transport met wegenbouw- en volumekippers, vlakke trailers en semi- en megadieplader. De onderneming heeft 2 nieuwe Volvo’s FH 6×2 met gestuurde sleepas trekkers met HMF 6020 OK6 autolaadkranen en 2 nieuwe LIN semi diepladers geleverd gekregen.
Volvo FH 4th gen
Jaap Wigchers voert sinds 2008 samen met zijn zus Hedy Smit-Wigchers de directie. “De aanschaf van deze 2 trucks dient ter uitbreiding van onze mogelijkheden binnen het huidige wagenpark. Het sluit nauw aan bij onze bedrijfsfilosofie, waarin we veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo zijn zowel de trekkers, autolaadkranen en semi diepladers voorzien van de nieuwste veiligheidssystemen. De kraantrekkers zullen worden ingezet voor transportwerk in de olie- en gasindustrie en bouw.”

Wigchers hanteert in zijn bedrijfsvoering de ‘verbetercirkel’, hetgeen zoveel wil zeggen dat een verandering de aanleiding vormt om met inzet van nieuwe instructies werk op een betere en veiliger manier te kunnen uitvoeren. “Vanuit de markt kwam vaak de vraag of we ook mogelijkheden hadden om de materialen zelf te kunnen laden en lossen. Met de aanschaf van de nieuwe trekkers en semi diepladers kunnen we hieraan voldoen. Ook kunnen we naast het laden en lossen hijswerkzaamheden verrichten. Door deze uitbreiding van onze dienstverlening kunnen we voor onze klanten kosten besparen door efficiënter de werkzaamheden uit te voeren.”

Bij de aanschaf en ontwikkeling van de combinaties is er veel aandacht geweest voor veiligheid. Dit geld voor zowel voor de trekkers, autolaadkranen en semi diepladers. De trekkers zijn voorzien van het Volvo Active Safety Pro pakket, de autolaadkranen hebben het EVS stabiliteitssysteem van HMF, de LIN semi’s hebben uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot het zekeren en opsluiten van de lading. De chauffeurs die de trekkers bedienen zijn speciaal opgeleid en hebben de nodige ervaring met autolaadkranen.

Wigchers Internationaal Transport is een familiebedrijf in hart en nieren met meer dan 100 jaar aan ervaring. Een uitgebreid wagenpark met 85 trucks en 250 opleggers met diverse standplaatsen in het noorden van Nederland. Breed gespecialiseerd en meerdere disciplines worden beheerst. Denk aan transport voor de olie- en gasindustrie. Maar ook het vervoer van grondstoffen zoals asfalt en zand. Van kunstwerken tot betonplaten, van agrarische producten tot vervuilde grond, kortom transport in de breedste zin van het woord.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *