30e Oldtimer Elfstedentocht: Chevrolet

In de reeks automerken bij de 30e Oldtimer Elfstedentocht: Chevrolet. Nadat Durant er bij General Motors uit was gewipt hielp hij de Zwitserse immigrant Louis Chevrolet in 1911 met het opzetten van een autofabriek, waar anders dan in Detroit. Doordat Chevrolet zo winstgevend was kon Durant aandelen General Motors kopen, waardoor hij daar weer directeur werd. Chevrolet werd in 1915 een aparte afdeling van General Motors. In 1918 werd de eerste vrachtwagen gebouwd. Het logo van Chevrolet komt van het patroon van een behang die Durant in een Franse hotelkamer zag. In Europa wordt Chevrolet dan weer wel en dan weer niet verkocht, het lijkt hier maar niet te willen lopen met het merk. Zelfs nadat het in Nederland succesvolle Daewoo werd omgevlagd naar Chevrolet, wilde de koper er niet aan. Een Nederlander die een burgerbak van General Motors wilde kocht toch liever een Opel.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *