Nieuwe Actros autotransporter voor Hooikammer

Hooikammer berging en autotransport uit Staphorst nam recentelijk een door Kässbohrer in Oosterijk volledig nieuw opgebouwde Mercedes-Benz Actros autotransporter in gebruik. De Actros wordt hoofdzakelijk ingezet voor nationaal autotransport. Hooikammer koos wederom voor Mercedes-Benz omdat de Actros 1836 L, vanwege de chassis- en cabinehoogte, uitermate geschikt is voor deze inzet.
Mercedes-Benz Actros MP4
Kässbohrer opbouw en Mercedes-Benz veiligheidssystemen
De Actros 1836 L is af fabriek uitgerust met een laag afgeschuind dak. In combinatie met het lage chassis is de Actros zeer geschikt voor de Kässbohrer opbouw, waardoor een maximaal aantal auto’s op de meest veilige manier getransporteerd kunnen worden. Voor extra veiligheid is de Actros uitgerust met innovatieve Mercedes-Benz veiligheidssystemen als attentie-assistent, automatische afstandsregeling met stop-and-go functie, chauffeursairbag en gordelspanner. Ook is de Actros voorzien van Active Brake Assist 3, dat de chauffeur ondersteunt bij het herkennen van een dreigende kop-staartbotsing en indien nodig actief ingrijpt. Met Active Brake Assist 3 voldoet de autotransporter van Hooikammer nu al aan de aankomende Europese verplichtstelling van Advanced Emergency Braking Systems (AEBS). Niet alleen aan de eerste fase die vanaf 1 november dit jaar op nieuw te registreren trucks verplicht wordt, maar ook al aan fase twee, die in november 2018 van kracht wordt. Met het voertuig draagt Hooikammer dus actief bij aan de verkeersveiligheid in Nederland.

Zeer tevreden met de Actros en met de dealer
Hooikammer rustte de autotransporter in haar eigen werkplaats uit met een lier, extra verlichting achterop voor meer veiligheid en traanplaten. De Actros zal, met voornamelijk nationaal en een klein deel internationaal transport voor handelaren, dealergroepen en leasemaatschappijen, zo’n 100.000 kilometer per jaar afleggen. Arjan Kuiers van Hooikammer over de Actros: “Onze eerste indruk van de truck is uiterst positief. Niet alleen omdat hij uitermate geschikt is voor onze branche, maar ook vanwege de krachtige uitstraling. De truck komt heel mooi uit in de kleuren van Hooikammer. Ook zijn we zeer te spreken over het comfort in de cabine. De vering is uitstekend en de bestuurderstoel is erg goed. De vaste chauffeur is dan ook zeer content met deze Actros. Ook de begeleiding vanuit Wensink Zwolle was wederom uitstekend.”

Hooikammer berging en autotransport
De Actros werd in gebruik genomen ter vervanging van een Euro 3-Actros uit 2006. In totaal rijden er vier Actros autotransporters voor Hooikammer berging en autotransport, wiens wagenpark naast deze trucks bestaat uit bergingsvoertuigen voor personenwagens, bergingstrucks, voertuigen met laadkranen en wagens die worden ingezet bij pechhulpverlening. Hooikammer berging en autotransport uit Staphorst heeft een dienstenpakket dat bestaat uit bergings-, pechhulpdiensten en opslagwerkzaamheden, nationale en internationale truckberging, autotransport, inbeslagname-activiteiten en vervangend vervoer. Met een team van tien opgeleide en ervaren medewerkers staat het bedrijf uit Staphorst 24 uur per dag, zeven dagen per week klaar om hulp te bieden, waar dan ook in Nederland. Hooikammer berging en autotransport heeft hiermee nu ruim veertig jaar ervaring.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *