Mercedes-Benz Actros voor LaPack De Jong


Mercedes-Benz Actros MP4
Gisteren was ik even kort bij Wensink in Heerenveen, toevallig werd precies op dat moment een nieuwe Mercedes-Benz Actros MP4 afgeleverd aan LaPack De Jong. Dit bedrijf is 1 september 2014 ontstaan, op het moment dat De Jong Pallets uit Gorredijk over werd genomen door Lapack. Met deze Actros had chauffeur Jannes Houwer een bijzonder goede eerste werkdag na zijn vakantie.
Mercedes-Benz Actros MP4
De Mercedes-Benz Actros 1945 Lowliner is voorzien van Predictive Cruise Control, om het brandstofverbruik nog verder terug te dringen. Verder is de truck uitgerust met telematicasysteem FleetBoard, zodat Lapack De Jong ten allen tijde kan zien waar de truck zich bevind. Zo kan het bedrijf de chauffeur op afstand coachen tot een economischer rijstijl, maar ook voor de planning is het erg handig, men ziet direct de rij- en rusttijden van de combinatie. Wensink kan door dit systeem de truck op afstand uitlezen, zodat onnodige stilstand voorkomen kan worden.
Mercedes-Benz Actros MP4
Carrosseriebouwer Yntema uit Heerenveen heeft de opbouw verzorgd, met een hefbaar dak voor optimale benutting van het laadruim. Naast de goede prestaties van de Actros was de prettige samenwerking met Wensink voor Lapack De Jong een belangrijke reden om wederom voor Mercedes-Benz te kiezen.
Mercedes-Benz Actros MP4
Met dank aan Wietze Koopmans voor de foto’s van de complete combinatie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *