Truckstar Festival 2015: caravanraces

Volgens de programmaboekjes en presentator Willy Oosterhuis zijn de caravanraces het populairste onderdeel van het baanprogramma van het Truckstar Festival. Dat komt niet helemaal overeen met de hoeveelheid publiek op de tribune, maar feit is wel dat er een behoorlijke groep mensen elk jaar geniet van deze caravanraces.
DAF XF Euro 6

DAF CF85

Volvo F16

Scania R560

Scania R560

Scania T124

DAF XF95

DAF XF95

DAF 75CF

Volvo FH12 1st gen

Scania T142

DAF XF Euro 6

Scania 124

Scania T143

Scania 143
Maar als we het over het caravanracen hebben, kunnen we ook niet onbenoemd laten wat er op zaterdagmiddag gebeurd is. Toen reed de ‘Bad Bull‘ tijdens een caravanrace de betonnen pitmuur in, daarmee een voortijdig einde van het baanprogramma veroorzakend. De truckracers verbazen zich al jaren dat er bij deze ‘races’ geen helmen of brandwerende overalls worden gedragen, vaak zelfs geen gordel (wat een reguliere gordel is, geen vijfpuntsgordel in een race-stoel). De los slingerende kinderen in de cabine zijn bij deze klasse tegenwoordig gelukkig verboden, maar er moet nog veel gebeuren om dit onderdeel op het zelfde veiligheidsniveau als het truckracen te krijgen.One Response

  1. Karin 7 augustus 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *