Mercedes-Benz Schwerlast-Zugmaschinen


Titel: Mercedes-Benz
Subtitel: Schwerlast-Zugmaschinen
Auteur: Stefan Jung en Wolfgang Hauch
Uitgeverij: Podszun
Jaar eerste druk: 2005
ISBN: 3-86133-409-7
Land van oorsprong: Duitsland
Formaat: 22×29 cm, fullcolor hardcover 173 pagina’s
Aanschafprijs: €29,90

An sich zegt de titel van dit boek alles al over de inhoud: het gaat hier enkel en alleen over door Mercedes-Benz gebouwde zwaar transport trekkers. Dat begint bij de eerste door Mercedes zelf gebouwde zwaar transport trekkers uit de NG-serie via de beide SK series naar de eerste en tweede generatie Actros. Het boek is in 2005 op de markt gekomen, dus heel actueel is het inmiddels niet meer. Teksten als ‘deze truck is nog steeds in gebruik’ kunnen we negen van de tien keer wel vergeten. Maar het zijn toch met name de NG en SK trucks, die zeker in het zwaar transport al vrijwel helemaal uit het straatbeeld verdwenen zijn, die in het boek de smaakmakers zijn.
Uiteraard is er ook ruim aandacht voor de ombouwen van Paul en met name Titan. Naast veel eigen foto’s van de auteurs zijn er ook beelden gebruikt van andere fotografen, zodat er niet enkel Duitse trucks in het boek staan. Er staan ook diverse Nederlandse trucks in, vooral Van der Vlist en Mammoet zijn goed vertegenwoordigd, maar ook bedrijven als Hoondert, Martens en Boekestijn ontbreken niet. Bekende namen als Harm Adams, Arie van Urk en Jan van Wees hebben hun steentje aan dit boek bijgedragen.
Voor wie iets met Mercedes-Benz of met zwaar transport heeft, is dit boek een aanrader. Ik heb met beide wat, dus vond het een leuk verjaardagscadeau.

One Response

  1. ron asarfi 20 december 2017 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *