Exceptioneel! Speciale Trucks ~ Rob Dragt


Titel: Exceptioneel!
Subtitel: Speciale trucks
Auteur: Rob Dragt
Uitgeverij: Penn
Jaar eerste druk: 2015
ISBN: 978-90-77948-83-5
Land van oorsprong: Nederland
Formaat: 22×31 cm, fullcolor hardcover 158 pagina’s
Aanschafprijs: €25,00
Te koop: onder andere bij Transportboek en GiftDigger.

Exceptioneel! is alweer het zevende boek wat Rob Dragt samen met uitgeverij Penn heeft uitgebracht. Het is weer typisch boek zoals we van Rob Dragt gewend zijn: een beetje van dit, een beetje van dat, maar alles groot en apart. De nadruk ligt bij dit boek op het zwaar transport, wat de titel natuurlijk ook al een beetje aangeeft. Om het uitbrengen van zo’n boek in het toch relatief kleine Nederlandse taalgebied te kunnen bekostigen heb je sponsoren nodig. Deze sponsoren hebben (meestal) niet simpelweg een advertentie geplaatst, maar hebben een eigen hoofdstuk of pagina’s gekregen, die uitstekend aansluit op het thema van het boek.

Van de 18 hoofdstukken gaan er 4 over het nieuwe militaire museum in Soesterberg, erg interessant voor wie van militair materieel houdt, en een leuke voorbereiding voor wie nog naar het museum toe wil.

Natuurlijk zijn er altijd verbeterpuntjes. Sommige fotobijschriften komen meerdere keren terug, dat weet je als lezer ook wel na één keer. Witte letters op een zwarte achtergrond vind ik persoonlijk niet zo lekker lezen. De foto’s zijn mooi, maar hadden wat mij betreft wel wat groter gemogen. Bij acht foto’s per pagina wordt het toch wat druk, zeker als er bij elke foto ook nog een bijschrift moet.

Maar het positieve overheerst. Wie een aantal van de eerdere boeken van Rob Dragt kent heeft bepaalde verwachtingen, die worden ruimschoots waar gemaakt. Mijn favoriete hoofdstukken waren ‘Specials op de Ritchie veiling’ en ‘Special Trucks’. Die twee hoofdstukken bewijzen dat het binnen een boek over speciale trucks nog specialer kan. Hoe gekker (specialer) hoe beter, wat mij betreft! Wie dit boek nog niet heeft, gewoon kopon.

Met dank aan uitgeverij Penn voor het ter beschikking stellen van dit boek.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *