Geroeste Trucks en Bussen ~ Marcel van der SluisTitel: Geroeste Trucks en Bussen
Auteur: Marcel van der Sluis
Uitgeverij: De Alk
Jaar eerste druk: 2015
ISBN: 978 90 6013 121 3
Land van oorsprong: Nederland
Formaat: 22×31 cm, fullcolor, hardcover, 160 pagina’s
Aanschafprijs: €29,90
Te koop: hier
‘Geroeste Trucks en Bussen’ is, na een boek over kermistrucks, het tweede boek van de hand van Marcel van der Sluis. De nadruk ligt vooral op de trucks, maar de bussen hebben ook een eigen hoofdstuk. De titel van het boek zegt al wat je van het boek kunt verwachten, vooral foto’s op sloperijen gemaakt. Soms wordt een truck daar één met de natuur, soms word hij gered om gerestaureerd te worden, vaker worden er onderdelen af gehaald voor andere trucks, maar meestal verdwijnt de truck aan het eind van het verhaal in de ijzerbak.

In het boek is een mooie mix aan zeer uiteenlopende trucks te vinden, de een nog bijzonderder dan de andere. De foto’s zijn allen vergezeld van interessante bijschriften. Ik dacht dat ik wel wat wist van trucks, maar heb van dit boek weer veel bijgeleerd. De meeste foto’s heeft Marcel zelf gemaakt, een ander deel komt van andere fotografen, zoals bijvoorbeeld Arie van der Vliet, Ronald van der Meer en Henny v.d. Bosch.

Er schijnt een deel 2 van dit boek in de maak te zijn, als dat er daadwerkelijk komt zal ik die ook zeker bestellen. Als die maar half zo leuk is als dit eerste deel, is het al meer dan de moeite waard, ik denk dat ik dit boek nog regelmatig uit de kast ga halen om gewoon even door heen te bladeren.

5 Comments

  1. Frank 11 augustus 2015 Reply
  2. Marcel van der Sluis 12 augustus 2015 Reply
  3. Pascal Ubben 7 oktober 2016 Reply
  4. Pascal Ubben 10 oktober 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *