Unimog U20 ~ Gisbert Hindennach


Titel: Unimog U20
Subtitel: Entwicklung – Technik – Einsatz
Auteur: Gisbert Hindennach
Uitgeverij: GeraMond
Jaar eerste druk: 2009
ISBN: 978-3-7654-7691-4
Land van oorsprong: Duitsland
Formaat: 23×27 cm, fullcolor, hardcover, 161 pagina’s
Aanschafprijs: €29,95
Te koop bij: Technik Museum Sinsheim

De Unimog U20 is nooit veel verkocht. Heb er zelf tot nu toe één exemplaar in het wild gezien, nota bene als sneeuwruimer op een parkeerplaats in een voormalige Unimog-fabriek. De U20 is een uitgeklede versie van de Unimog U300, met een cabine van de Braziliaanse Mercedes-Benz Accelo.

Je vraagt je af hoe diep je op de materie in kunt gaan, 160 pagina’s over een model wat op het moment van verschijnen nog maar net uit was. Het boek heeft dan ook meer van een hele luxe reclamefolder. Voor wie alles wil weten over de Unimog U20 is dit een heel fijn boek. Ik ben zelf een verzamelaar van curiositeiten op truckgebied, bij mij mocht het boek ook niet ontbreken. Ik heb het gekocht in het Technik Museum in Sinsheim, waar veel afgeprijsde voertuigboeken in de winkel liggen. Het is een fijn boek, maar je moet wel heel erg Unimog-verslaafd zijn er de volle 30 euro voor te betalen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *