Onderweg 2: Wegvervoer in heden en verleden in Noord-Nederland ~ Wilto H. Eekhof


Titel: Onderweg 2
Subtitel: Wegvervoer in heden en verleden in Noord-Nederland
Auteur: Wilto H. Eekhof
Uitgeverij: Knoop Haren bv
Jaar eerste druk: 2015
ISBN: 978.90.6148.097.6
Land van oorsprong: Nederland
Formaat: 21×30 cm, fullcolor hardcover 120 pagina’s
Aanschafprijs: €32,50.
Te koop bij: onder andere Willem Kuiper en Uitgeverij Knoop

Na het geweldige eerste deel van deze reeks waren de verwachtingen voor deel twee heel hoog. Wellicht dat hij me daarom wel een klein beetje tegen viel. Begrijp me niet verkeerd, als het vorige boek een 9,5 zou krijgen, krijgt deze alsnog een 8,5, maar het ‘origineel’ was in dit geval beter. Dat komt deels natuurlijk door mezelf. In het eerste deel werden meer bedrijven behandeld waar ik zelf fijne herinneringen aan heb. Anderzijds komt het ook wel door het boek. Bij veel trucks van na 2000 wordt het type verkeerd genoemd, iets wat eens een keer voor kan komen, maar wat toch wel stoort als het structureel is. Bovendien wordt vaak terug verwezen naar deel 1. Nu zullen de meeste mensen die deel 2 hebben ook deel 1 wel in de kast hebben staan, maar daar hoor ik helaas niet bij.

Maar, zoals gezegd, de positiviteit overheerst wel, het boek krijgt van mij een 8,5. Het boek mag absoluut niet ontbreken in de verzameling van iedereen die ook maar iets met het transport in Noord Nederland heeft. De behandelde transportbedrijven zijn dit keer Belga, Boonstra Haulerwijk, Brant Visser, L. Engels, Koopman, Kroon, Lootsma, Oosterveld Onnen, Remmers, Sipma, Joh. Smit, Visser Lauwersoog, De Vlas en Woltman. Daarnaast is er ook nog een interessant hoofdstuk over trailerbouw in Groningen, met onder andere DAM, ESA, Bulthuis, Vogelzang en VB. Ieder hoofdstuk staat bomvol unieke foto’s, waardevolle informatie en leuke anekdotes.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *