Typenkompass Drögmöller Omnibusse


Titel: Typenkompass Drögmöller Omnibusse
Subtitel: 1930-2001
Auteur: Peter Schneider
Uitgeverij: Motorbuch Verlag
Jaar eerste druk: 2004
ISBN: 978-3-613-02434-9
Land van oorsprong: Duitsland
Formaat: 14×21 cm, waar mogelijk in kleur, paperback, 127 pagina’s
Aanschafprijs: €9,95
Te koop bij: Technik Museum Sinsheim

In de welhaast eindeloze reeks ‘Typenkompass’ is ook een deel verschenen over de bussen van Drögmöller. Een compleet verhaal, want in 2001 was het over en uit voor de firma en was het een onderdeel van Volvo bus.

De opbouw van deze typenkompass boeken is altijd hetzelfde. Eerst een pagina of 10 inleiding, daarna op elke pagina één type bespoken, in tekst, beeld en een tabel met technische gegevens. Zo hier en daar wordt er in dit boek van af geweken met twee pagina’s per model. Zo is er ruimte voor meer tekst en foto’s, nadeel is wel dat één foto soms op twee pagina’s staat, iets waar ik persoonlijk geen liefhebber van ben.

De productie van Drögmöller is in meerdere perioden in te delen, die elk een eigen hoofdstuk hebben. De vooroorlogse bussen op chassis; de na-oorlogse bussen op chassis; bussen op Mercedes-basis; eigen (zelfdragende) bussen; Volvo bussen. Daarnaast is er ook aandacht voor de diverse specials die bij het bedrijf gebouwd zijn. Dat zijn niet alleen bussen geweest, maar ook bijvoorbeeld het Steinwinter prototype.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *