Kermistransport door de jaren heen ~ Marcel van der Sluis


Titel: Kermistransport door de jaren heen
Auteur: Marcel van der Sluis
Uitgeverij: De Alk
Jaar eerste druk: 2014
ISBN: 978-90-6013-348-4
Land van oorsprong: Nederland
Formaat: 22×31 cm, kleur waar mogelijk, hardcover, 176 pagina’s
Te koop bij: Willem Kuiper van de Dutch Mack Fanclub

Vorige week werd het eerste boek van Marcel van der Sluis, “Kermistransport door de jaren heen”, me opgestuurd door : Willem Kuiper. Marcel zijn tweede boek, “Geroeste trucks en bussen“, had ik al eerder in mijn bezit, de verwachtingen voor dit boek waren dus hooggespannen.

Gelukkig kan het boek ruimschoots aan die verwachtingen voldoen. Ik hoopte natuurlijk dat mijn jeugdherinneringen op kermisgebied ook in dit boek terug te vinden zouden zijn. Qua trucks zijn dat de prachtige Scania’s van Thies Venekamp, die altijd met de botsauto’s op de kermis in Stiens te vinden was. Op dat gebied kwam ik ruim aan mijn trekken, zowel een van de 141’s (de 54-SB-24) staat er in, als ook de prachtige kassawagen. Er was echter één attractie die ik zo mogelijk nog leuker vond dan de ‘autoscooters’, namelijk de Hully Gully. Deze attractie is tegenwoordig bijna niet meer in Nederland te vinden, maar wordt ruim besproken in dit boek. En de foto van het opbouwen? Die is zowaar in Stiens gemaakt.

Maar ook buiten mijn eigen herinneringen om is het een absoluut topboek. Pagina na pagina is gevuld met mooie foto’s, waardevolle informatie, dit alles opgesierd met afbeeldingen van entreefiches en dergelijke tussendoor. Het is een boek dat niet snel verveelt, ik ben vrij zeker dat ik het nog vaak even uit de kast zal halen in de toekomst. In die kast is naast dit boek overigens meteen al een plekje vrij geruimd: Marcel is op dit moment druk bezig met een deel 2 voor dit boek. Ik kan niet wachten!

One Response

  1. Marcel van der Sluis 23 augustus 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *