De levens van de BJ-LR-51


De Kenworth W900 met kenteken BJ-LR-51 is volgens mij de eerste Amerikaan in deze rubriek. Zijn eerste leven, dat begon in 1985, zal dan ook ongetwijfeld aan de andere kant van die hele brede sloot geweest zijn. In 2000 is de truck naar Nederland verhuisd, waarna ik ruim een decennium later bovenstaande foto kon maken. Sinds 14 februari 2014 (als dat geen ware liefde is…) is de truck van Witzand Bouwmaterialen BV, een bedrijf met vele oldtimers, wellicht is het beter bekend onder de oude naam, BouwCenter ECB. Met dank aan ‘Steyrman’ voor het signaleren van deze transformatie.

Edit: De truck (en de andere ECB-oldtimers) zijn niet van Witzand, maar nog steeds priv├ę-bezit van voormalig ECB eigenaar Henk Jan Mengerink
Edit 2: Jan van Rees was de eerste Nederlandse eigenaar en heeft hem de blauwe kleur gegeven. De Wit is degene die hem aan Mengerink verkocht heeft.
Edit 3: Wiljan Derks: “Hij stond als eerste van de boot bij Lievaart in Maasdijk samen met een 12 tal anderen ging ie daar de kassen in. Daar was ik toen bij.”

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

4 Comments

  1. Thore Ribbers 24 augustus 2015 Reply
    • admin 24 augustus 2015 Reply
      • henkjan mengerink 25 augustus 2015 Reply
  2. henkjan mengerink 25 augustus 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *