Heisterkamp Techniek nader bekeken

Heisterkamp Techniek is het zelfstandige reparatie, onderhoud en servicebedrijf van Heisterkamp Transport Solutions. Steeds vaker wordt deze service organisatie ingeschakeld voor strandingen door heel Europa, maar ook reparatie en onderhoudscontracten behoren tot de mogelijkheden. Onder de vaste klanten van Heisterkamp Techniek vinden we eigenrijders met één trekker, enorme vloten met honderden opleggers en zelfs touringcar ondernemingen. Heisterkamp Techniek is dan ook trots op het predicaat VDL Service Partner.

Heisterkamp maakte de afgelopen decennia een enorme groei door met zijn trucking activiteiten. Toch is Heisterkamp geen transportbedrijf. “Heisterkamp neemt zelf geen vrachten aan maar trekt uitsluitend de opleggers voor andere transporteurs’’ aldus Huub Boswerger. Hij is als Manager Service verantwoordelijk voor Heisterkamp Techniek. Het dienstenpakket groeide met het bedrijf mee. Zo biedt Heisterkamp al jaren truck- en trailerverhuur aan en is er de handel in gebruikte voertuigen. De zelfstandige onderhoud- en reparatie afdeling komt ook voort uit de groei van de onderneming. “We behoren tot hetzelfde familiebedrijf, maar Heisterkamp Techniek is een zelfstandige organisatie. Door de jaren heen hebben we enorm veel expertise en een enorm netwerk met meer dan 20.000 service partners opgebouwd door heel Europa. Dat netwerk zetten we actief in de markt en dat werkt bijzonder goed.’’

Ervaring en netwerk
De 24 uur per dag bereikbare Heisterkamp Breakdownservice werkt bijzonder efficiënt. “Bij ons komt een strandingsmelding niet binnen in een callcenter maar bij een ervaren Heisterkamp medewerker. Door de juiste vragen te stellen en de chauffeur zelf alles gestructureerd te laten controleren krijgen we 32 procent van alle strandingen zonder hulp van buitenaf weer op gang. Dat zijn dus gevallen waar anders een servicewagen voor uitgerukt zou zijn met alle financiële gevolgen van dien. Heisterkamp Techniek probeert de kosten zo laag mogelijk te houden voor haar klanten. Overigens betalen klanten per case, zonder abonnement of lidmaatschap voor de Breakdown Service.

All round
Het netwerk van de Heisterkamp Breakdownservice is Europees dekkend en loopt uiteen van bandenservice-bedrijven tot gespecialiseerde bedrijven in hydrauliek, transportkoeling, motortechniek en truckdealers. Dat betekent dat met één telefoon nummer alle problemen aangepakt worden. Ook kunnen wij een chauffeur verder helpen met andere problemen, bijvoorbeeld met geld voor tol of met ladingzekeringsmateriaal op locatie. “Ons netwerk is opgebouwd in de loop van de jaren door onze eigen trucking organisatie. De grote Heisterkamp vloot doorkruist heel Europa en daarbij hebben we veel ervaring opgedaan. Van die ervaring profiteren onze Heisterkamp Breakdown klanten nu. Overigens werkt dat ook gewoon binnen Nederland. Ook in eigen land hebben we een uitstekende dekking met specialisten voor trekker, oplegger, autobus en alles wat daar aan zit” aldus Boswerger.

Reparatie-onderhoud
Heisterkamp Techniek biedt met de eigen werkplaatsen o.a. in Oldenzaal en Travemünde maar ook bij één van onze partners reparatie en onderhoudscontracten aan. “Bedrijfswagens worden steeds gecompliceerder en vooral de nieuwste Euro-6 trucks hebben specifiek onderhoud nodig. Wij hebben voor alle merken de juiste diagnose apparatuur in huis voor optimaal onderhoud. Overigens geldt dat niet alleen voor de trekkers. Ook moderne opleggers zijn uitgerust met allerlei elektronica die uitgelezen en ge-update moet worden. Steeds meer bedrijven nemen dan ook afscheid van de eigen werkplaats. Wij zijn als vrije servicepartner niet verbonden met truck- of trailermerken maar het bijzondere is dat we ervaring hebben met alle merken en ook als servicepartner voor de diverse merken aangemerkt worden. Daardoor zijn wij een onafhankelijke partner voor optimaal onderhoud tegen concurrerende tarieven. Het bijzondere is dat wij een totaalpakket leveren voor zowel trucks, trailers en autobussen, inclusief alles wat daar bij hoort. Of dat nou een koelmotor, een hydraulische deur, een laadklep of carrosseriebouw is, wij hebben er ervaring mee. Steeds meer klanten ontdekken dat en onze strategisch gelegen werkplaatsen in Oldenzaal en Travemünde worden dan ook steeds vaker bezocht door passanten uit heel Europa.’’

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *