Oprichting Boxkit B.V. gaat markt veranderen

Nederland en België is een leverancier van gesloten carrosserieën voor transporter carrosserieën rijker. De eigenaren van Value&More en Just Drive Company hebben na zeven maanden voorbereiding Boxkit B.V. opgericht en nemen daarmee de productie van gesloten carrosserieën voor 3,5to voertuigen in eigen hand.

Grondig marktonderzoek door Just Drive Company in Nederland en België in het voorjaar van 2014 heeft uitgewezen, dat bedijfswagendealers naarstig op zoek zijn naar bruto urendekking. Al snel kwam Just Drive tot de conclusie dat het bestaande productgamma van gesloten carrosserieën uitgebreid moest worden met een product wat aansluiting zou vinden bij de behoefte van de dealer. Het contact met Roel Tigelaar van Value&More paste qua timing precies in de strategische planning van Just Drive Company.

Roel Tigelaar, directeur van Boxkit B.V., heeft een carrosserie ontwikkeld voor chassis met een GVW van 3,5 tot en met 5,2 ton welke aan de drie criteria voldoet: mogelijkheid voor assemblage door het dealerbedrijf, robuust, reparatievriendelijk. De nieuwe carrosserie is zodanig ontwikkeld, dat deze eenvoudig door een bedrijfswagendealer samen te bouwen is. Revolutionair is de vloergroep met bodemplaat. Deze wordt compleet voor gemonteerd aangeleverd. Just Drive beschikt in Waardenburg (Hartog-Est) en in Wevelgem (Vergauwe) over een eigen montageafdeling voor dealers welke niet zelf willen of kunnen assembleren. De carrosserieën welke Just Drive in Waardenburg en Wevelgem assembleert worden compleet, met- of zonder laadklep, afgeleverd aan de bedrijfswagendealer.

Alle profielen worden in eigen regie met eigen matrijzen geproduceerd en zijn reparatievriendelijk ontworpen. Bij een eventuele schade hoeft het voertuig niet meer naar de carrosseriebouwer of reparatiebedrijf. De dealer kan de reparatie eenvoudig zelf uitvoeren met invulling van de eigen urendekking.

Tigelaar: ik ben overtuigd van het product en het idee, maar zocht een partij die voor mij niet alleen de verkoop en marketing uit handen kon nemen maar die vooral de markt begrijpt. Via via had ik vernomen, dat Just Drive Company ver was met marktontwikkeling en het uitrollen van een verkoopstrategie gericht op de toekomst. De interesse was gelukkig wederzijds en nu zijn wij los.

De carrosserieën van Boxkit B.V. worden onder het label van Just Drive verkocht. De verkoop geschiedt alleen en uitsluitend aan dealerbedrijven. Met het oog op de veranderingen in de markt en gericht naar de toekomst slaat Just Drive met de Boxkit de carrosseriebouwer over.
Ton de Graaff: Gericht op de toekomst heeft Just Drive al eerder de keuze gemaakt om de dealerbedrijven exclusief als klantenkring te zien. In het standaard segment verwachten wij, dat de bedrijfswagendealer zoveel mogelijk werkplaatsuren naar zich toe wil trekken. Wij hebben naar onze klanten geluisterd en spelen daar op in. Vanzelfsprekend bieden wij met onze montageservice in Nederland en België ook de mogelijkheid om een compleet opgebouwd product aan het dealerbedrijven te leveren vult Luc Malysse aan.

De eerste voertuigen zijn inmiddels opgebouwd en uitvoerig getest. De serieproductie bij Boxkit B.V. is inmiddels gestart en de eerste voertuigen zijn geleverd. Just Drive werkt in Nederland en België met totaal vier verkoopmedewerkers.

De nieuwe opbouw van Just Drive wordt op de vakbeurs Transport Compleet gepresenteerd. Just Drive is met een eigen stand (locatie 102) aanwezig op de beurs.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *