Einsatzfahrzeuge der Sanitäts- und Rettungsdienste


Titel: Einsatzfahrzeuge der Sanitäts- und Rettungsdienste
Auteur: Wolfgang Jendsch
Uitgeverij: Motorbuch Verlag
Jaar eerste druk: 2009
ISBN: 978-3-613-03099-2
Land van oorsprong: Duitsland (Duitse teksten)
Formaat: 24×31 cm, fullcolor, hardcover, 256 pagina’s
Te koop bij: Technik Museum Sinsheim

‘Einsatzfahrzeuge der Sanitäts- und Rettungsdienste’ is een typisch Duitse titel. Ze hebben daar nu eenmaal ontzettend veel letters nodig om precies te vertellen wat ze bedoelen. In het Nederlands had het boek waarschijnlijk gewoon ‘Ambulances’ of ‘Ziekenwagens’ geheten.

Het boek laat ambulances uit alle jaren en regio’s zien, maar de nadruk ligt wel op voertuigen uit de periode 1990-2009 en uit het Duitse taalgebied (dus inclusief Oostenrijk en Zwitserland). Naast rijdende ambulances is er ook aandacht voor helikopters en schepen voor reddingsdiensten en ziekenvervoer. En als je denkt, iemand is kapot, we schuiven hem achter in een busje en proberen hem te repareren, dat is wel heel simplistisch. Er zijn tientallen verschillende soorten ambulances. Van auto’s om de dokter te vervoeren, via busjes om patiënten liggend van het ene naar het andere voertuig te vervoeren en de echte reddingswagens tot complete mobiele intensive care units.

Het boek is niet heel erg actueel meer natuurlijk, dat heeft als voordeel dan weer wel dat het flink afgeprijsd was. Aanrader voor de blauw-licht-fan in ieder geval, alhoewel het voor de doorgewinterde ambulancofiel wellicht wat te simplistisch is allemaal.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *