Volvo FH 420 8×4 widespread C-Ride voor Transportbedrijf Hazewinkel & Slebos BV

Transportbedrijf Hazewinkel & Slebos gevestigd in Oldenzaal heeft onlangs een Volvo FH 420 8×4 widespread C-Ride gestuurde asfaltkipper in gebruik genomen. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep, vestiging Oldenzaal.
Volvo FH 4th gen
De compacte Volvo FH 420 8×4 widespread C-Ride, met een wielbasis van 4,10 meter is uitermate geschikt om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen door de wendbaarheid van de truck. Hiervoor heeft Terberg Techniek de achterste as verplaatst en deze (elektrisch-hydraulisch) stuurbaar gemaakt. Daarnaast zijn de achterassen hydraulisch geveerd en voorzien van waterpas dwarsstabilisatie en kipstabilisatie. De laatste as kan ook worden gebruik in een starre configuratie. Dankzij de asconfiguratie heeft de Volvo FH een groot laadvermogen en een GVW van 43 ton. De truck is multifunctioneel doordat de kipper ook ingezet wordt als trekkende eenheid voor onder meer diepladers. Walsen, asfaltmachines en diverse grondverzetmachines kunnen hierdoor in één transportbeweging worden vervoerd, waarna de kipper vervolgens wordt ingezet in het asfaltvervoer.

Over transportbedrijf Hazewinkel & Slebos
Het bedrijf is ontstaan door een fusie in 1975 van transportbedrijf Hazewinkel en transportbedrijf Slebos-Oude Nijhuis. Het wagenpark bestaat uit 20 trucks in diverse configuraties. Het bedrijf is gespecialiseerd in transport van zand, grind, asfalt, grond, containers en slib. Ook grondverzet behoort tot het dagelijkse werk.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *