Pleiten Pech und PKW


Titel: Pleiten Pech und PKW (3 delen)
Auteur: Thomas Gaulke (boek 1 en 3) en Ulf Kaack (boek 2)
Uitgeverij: GeraMond
Jaar eerste druk: 2013 (boek 1 en 2) en 2014 (boek 3)
ISBN: 978-3-86245-639-0 (1), 978-3-86245-723-6 (2) en 978-3-86245-595-9 (3)
Land van oorsprong: Duitsland (Duitse teksten)
Formaat: 25×17 cm, full color, hardcover, 95 pagina’s per deel
Aanschafprijs: een habbekrats
Te koop bij: Technik Museum Sinsheim

Onder de titel ‘Pleiten Pech und PKW’ zijn er drie boeken verschenen bij de Duitse uitgever GeraMond. Normaal heb ik niet zo veel met ramptoerisme, maar deze lagen voor een habbekrats te koop in de winkel van Technik Museum Sinsheim, dus ik heb ze maar meegenomen. Bij alle 333 curieuze verkeersongevallen is overigens niemand gedood of zwaar gewond geraakt, wonder boven wonder.

Boeken één (Pleiten Pech und PKW: 111 kuriose Verkehrsunfälle – alle glimpflich ausgegangen) en drie (Helden der Landstraße: Pleiten Pech und PKW 3) zijn beide van de hand van professioneel ramptoerist Thomas Gaulke, op een enkele uitzondering na zijn alle foto’s ook door de auteur gemaakt. Dat houd wel in dat de foto’s eigenlijk allemaal in de omgeving van München gemaakt zijn, maar de Beierse mensen zijn nogal een raar volk, wat schijnbaar ook rare verkeersongevallen tot gevolg heeft. Het tweede boek (Noch mehr Pleiten Pech und PKW: 111 neue kuriose Verkehrsunfälle – alle glimpflich ausgegangen) is samengesteld door Ulf kaack. Dit boek is vooral samengesteld uit persfoto’s wereldwijd. Met andere woorden, de kans dat je één of meerdere van deze foto’s al eens eerder hebt gezien is enorm groot. Voor alle drie boeken geldt, je blijft je verbazen en vraagt je bij bijna elke foto opnieuw af: Hoe krijt ‘ie het voor elkaar…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *